DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Corona verileri açıklandı!

Corona verileri açıklandı!
18.02.2022
123
A+
A-

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı güncel corona virüsü verilerine göre, 264 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşanırken, Bakan Koca, İstanbul için önemli bir bilgi paylaştı. Ayrıca, Koca, gelecek iki hafta içerisinde vaka sayılarında önemli düşüş beklendiğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 18 Şubat Cuma gününün verilerine göre, 463 bin 855 test yapıldı.

264 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Güncel verilere göre, 87 bin 411 yeni vaka tespit edilirken 264 kişi yaşamını yitirdi. Öte yandan, son bir günde 102 bin 94 kişi sağlığına kavuştu.

İSTANBUL İÇİN AÇIKLAMA YAPTI, 2 HAFTA UYARISINI TEKRARLADI

Güncel verilerle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hastaneye yatışlarda 1 haftada %28 oranında düşüş yaşandı. İstanbul’da vaka sayıları 10 günde %62 oranında azaldı. Diğer illerde de durum benzer seyirde. Vaka sayılarında geçtiğimiz hafta başından itibaren gözlenen düşüş, gelecek iki hafta içinde çok daha önemli hale gelecek” dedi.

Koca, gün içerisinde yaptığı diğer paylaşımlarında ise şu mesajları verdi:

* 65 yaşınızı geçtiyseniz veya herhangi bir bağışıklık sistemi sorununuz varsa ihtimalleri hafife almayın. Önemsiz gibi görünen şikâyetleri nezle, soğuk algınlığı ile karıştırmayın. Test yaptırın.

* Molnupiravir etken maddeli ilaçla başlayan yeni dönemde erken tanı riski azaltıyor. Zayıf bir sebebin ağır bir sonucu olabilir. Tıpkı virüsün Omicron varyantı gibi. 65 yaş üstü ve hangi yaşta olursa olsun bir bağışıklık sistemi sorunu olanlar kendilerini korumalı. Her birimiz kendimizi ve risk grubundakileri korumalıyız.

AŞILAMADA SON DURUM

18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1’inci doz Türkiye ortalaması yüzde 92.82, 2’nci doz ortalaması yüzde 84.91 olarak ölçüldü.

Ayrıca, 1’inci dozda 57 milyon 614 bin 902, 2’nci dozda 52 milyon 701 bin 325 ve 3’üncü dozda 26 milyon 594 bin 120 olmak üzere toplam 144 milyon 730 bin 193 aşı uygulandı.

En az 2 doz aşı olan kişi sayısının en yüksek olduğu iller; Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa olurken, 2 doz aşı yapılan kişi sayısının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ oldu.

DÜN 258 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Bakanlığın açıkladığı 17 Şubat Perşembe gününe ait verilere göre, 92 bin 406 vaka tespit edilirken 258 kişi yaşamını yitirmişti. Dün, 465 bin 563 test yapılmış ve 103 bin 988 kişi sağlığına kavuşmuştu.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.