DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Deprem uzmanı Naci Görür’den Yalova depremi sonrası dikkat çeken uyarı!

Deprem uzmanı Naci Görür’den Yalova depremi sonrası dikkat çeken uyarı!
09.03.2020
224
A+
A-

Yalova açıklarında meydana gelen depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Eğer bu deprem gerçekten bu fay üzerinde ise Adalar Fayı da GD ucundan çatırdıyor demektir” uyarısında bulundu.

Marmara Denizi’nin Yalova açıklarında saat 07.21’de bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4 olarak duyurdu.

İstanbul, Yalova ve Kocaeli’de hissedilen depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

“ÇATIRDIYOR DEMEKTİR”

Adalar Fayı’na vurgu yapan Görür, şu ifadeleri kullandı;

*Yalova açıklarında olan 4 büyüklüğünde deprem olasılıkla Adaların güneyinden geçen fay zonu üzerinde veya yakınında oldu.

*Depremin yeri ilginç. Burası KAF’ın 1999 İzmit depreminde kırılıp Marmara’da en son durduğu yere yakın. Biliyorsunuz, Adalar’ın güneyindeki fay da kilitli ve stres biriktiriyor.

*Eğer bu deprem gerçekten bu fay üzerinde ise Adalar Fayı da GD ucundan çatırdıyor demektir.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.