DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Depremle ilgili Vali ve Belediye Başkanı’ndan açıklama

Depremle ilgili Vali ve Belediye Başkanı’ndan açıklama
23.01.2020
193
A+
A-

Merkez üssü Manisa Akhisar’daki 5.4 büyüklüğündeki depremle ilgili Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’dan peş peşe açıklama geldi.

MANİSA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği’nden geniş bir alanda hissedilen ve vatandaşaların korku ve panik halinde sokaklara kaçıştığı deprem ile ilgili ilk açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“22.01.2020 tarihinde saat 22.22 de merkez üssü Akhisar İlçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı ve yaralanma yaşanmamış olup, ilçede bulunan bazı binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu tespit edilmiştir. İlçede AFAD ekipleri tarafından durum tespit çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur.”

BAŞKAN DUTLULU: 4 YARALI VAR

Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili bilgi veren Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sarsıntı sırasında 3 kişinin balkon ya da pencere gibi yüksek yerden atlamaları sonucu yaralandığını, 1 kişinin ise panik atak sonucu hastanede tedaviye alındığını söyledi. Başkan Dutlulu, ilçede ve depremin merkez üssü Musalar köyünde bazı evlerin duvarlarının yıkıldığını ve bazı binalarda da çatlaklar oluştuğunu belirtirken, vatandaşların ise panik halinde olduğunu kaydetti. Başkan Dutlulu, “Yaralılardan 3’ü yüksekten atlama, 1 kişi ise panik atak nedeniyle tedaviye alındı. Basit, hafif yaralılar, ayakta tedavi görüyorlar. Bazı evlerin duvarlarında yıkıntılar ve çatlaklar oluştu. Ama önemli bir sıkıntı yok. Tek sorun vatandaşlar panik halinde, dışarıdalar. Evlerine girmiyorlar, çadır ihtiyacımız var. Valimizle görüştük.” dedi. 

ARTÇI ŞOKLAR SÜRÜYOR

Bu arada Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından artçı şoklar devam ediyor. Bölgede saat 23.20’de Akhisar’da 3.7, saat 23.53’te Akhisar’da 3.5, saat 23.57’de Akhisar’da 3.5 ve 23.58’de Akhisar’da 3.8 ve saat 00.24’te yine merkez üssü Akhisar’da 4.0 büyüklüğünde artçı şoklar meydana geldi. (DHA)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.