DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Deprem, kıyametin bir örneğidir, alıştırmasıdır

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Deprem, kıyametin bir örneğidir, alıştırmasıdır
01.02.2020
189
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bursa Ulu Cami’de verdiği cuma hutbesinde, “Deprem afeti bize hem dünya için hem de ahiret için bir uyarıda bulunuyor. Diyor ki ‘Evlerinizi, binalarınızı sağlam yapın. Her an gelebilirim’. Ahiret için de işte kıyamet de böyle kopacaktır. Deprem, kıyametin bir örneğidir, alıştırmasıdır” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Abdullah Tivnikli kız Öğrenci Yurdu açılış töreni için Bursa’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bursa Ulu Cami’de cuma namazı kıldırdı.

Cuma hutbesinde cemaate seslenen Erbaş, “Ülkemiz geçen hafta büyük bir depremle sarsıldı. Afet gerçeğiyle bir kere daha yüzleştik. Depremden zarar görenlere en kısa zamanda toparlanmayı, yaralarını sarmayı, hayata tutunmayı nasip etsin. Milletimizi bu tür afetlerden muhafaza buyursun” dedi.

“GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAKLA MÜMKÜNDÜR”

Depremin ilâhî kurallara uygun biçimde meydana geldiğini vurgulayan Erbaş, “İnsanoğlu depreme engel olamaz; depremin zamanına ve şiddetine müdahale edemez. Ama depremde zarar görmemek için çeşitli önlemler alabilir. Zira deprem, sel, yangın gibi doğal afetler karşısında can ve mal kaybının en aza indirilmesi ancak gerekli tedbirleri almakla mümkündür” diye konuştu.

“KIYAMET DE BÖYLE KOPACAKTIR”

Müslümanların hem dünya için hem ahiret için tedbir alması gerektiğini belirten Erbaş, şöyle konuştu;

*Esasında deprem afeti bize hem dünya için, hem de ahiret için bir uyarıda bulunuyor. Diyor ki ‘Evlerinizi, binalarınızı sağlam yapın. Her an gelebilirim.’ Ahiret için de işte kıyamet de böyle kopacaktır.

*Deprem, kıyametin bir örneğidir, alıştırmasıdır. Ölüm gibi ne zaman geleceği belli değil. Ey insanlar, hazır olun, ölüme hazır olun.

*Tedbirinizi alın, ibadetlerini ihmal etmeyin. Her an deprem vesilesiyle ya da başka türlü sebeplerle ölüm bizi bulabilir.

*Onun için hem dünyalık hem ahiretlik tedbirlerinizi alın. Onun için depremden alacağımız ders budur. (DHA)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.