Doğa Koleji, Bilgi Üniversitesi ve Energy Petrol’e el konuldu

Bu sabah Can Holding’e yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aralarında holding çatısı altında bulunan Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Energy Petrol’ün de bulunduğu 121 şirkete el konuldu.
İstanbul’da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında Can Holding yöneticileri Mehmet Şakir Can, Kemal Can ve Kenan Tekdağ’ın da aralarında olduğu 8 kişi için gözaltı kararı verilirken, holding çatısı altında bulunan 121 şirkete el konuldu.
ARALARINDA TÜRKİYE’NİN DEV ŞİRKETLERİ BULUNUYOR
Can Holding’in mart ayında devraldığı Habertürk Show TV ve Bloomberg HT’nin yanı sıra operasyonda farklı sektörlerde yer alan şirketlere de el konuldu.
El konulan şirketler arasında Doğa Koleji, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Energy Petrol, Golden Hill otelleri, Özel Mediza Hastanesi, Vip Transport gibi önemli şirketler de yer alıyor.
HOLDİNG SAHİPLERİNE AĞIR SUÇLAMALAR
Can Holding’e yöneltilen suçlamalar arasında suç örgütü kurmak, kaçakçılık, dolandırıcılık ve kara para aklama yer alıyor.
(Sözcü)