DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ekran koruyucusuyla ilgili flaş iddia!

Ekran koruyucusuyla ilgili flaş iddia!
14.10.2019
223
A+
A-

Teknoloji devi Samsung’un ülkemizde de satılan bir modelinde büyük bir güvenlik açığı olduğu iddia edildi. İngiltere’de bir kadın, telefonuna ekran koruyucu taktıktan sonra, parmak izi kilidinin herkes tarafından açıldığını öne sürdü.

İngiltere’nin Castleford bölgesinde yaşayan Lisa Neilson, Samsung Galaxy S10 model telefonu için internetten ekran koruyucu aldı. Koruyucu ekrana yapıştıran ve telefonu kullanmaya başlayan 34 yaşındaki Neilson, sağ başparmağını parmak izi okuyucusuna tanımlattı.

Bu şekilde telefonun kilit sistemini kullanan Neilson, tesadüf eseri sol el parmağıyla da kilidi açabildiğini fark etti. Durumdan şüphelenen Neilson, eşine durumu anlattıktan sonra onun parmak iziyle de deneme yaptı. Bu şekilde de kilit açılınca, Neilson, telefona ve buna bağlı olarak parmak iziyle onay isteyen tüm uygulamalara her türlü parmak iziyle erişilebildiğini fark etti.

Wes ve Lisa Neilson

Durumu şirkete bildiren Neilson, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, “Bu sorun gösteriyor ki, telefonumu eline alan herkes saniyeler içinde finansal uygulamalarıma ve kişisel bilgilerime erişebilir” dedi.

Durumun İngiliz basınında geniş yer bulması sonrası açıklama yapan Samsung yetkilileri ise, söz konusu durumun bir güvenlik açığı olabileceğini, konunun araştırıldığını ve Samsung tarafından önerilen lisanslı ürünlerin kullanılmasını tavsiye etti.(Sozcu.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.