DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Galatasaray Divan Kurulu’ndan yönetime cevap

Galatasaray Divan Kurulu’ndan yönetime cevap
16.10.2019
200
A+
A-

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, kurulda yer alan diğer isimlerin de imzasıyla bir bildiri yayımladı.

Galatasaray Kulübü yönetiminin Divan Kurulu’nu istifaya davet etmesinin ardından, Divan Kurulu bir bildiri yayımlayarak bu açıklamaya yanıt verdi. Bildiride, “Galatasaray’ın bölünmesine ve tek adam yönetiminin dayatılmasına asla izin vermemek adına görevimizin başında olduğumuz kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Bildirinin tamamı şu şekilde: “Değerli Galatasaray Camiasına, dün akşam saatlerinde Kulübümüz Resmi Sitesinde Sayın Kulüp Başkanı ve Yönetim Kurulu oldukça talihsiz bir bildiri yayınlayarak Divan Kurulu Başkanlık makamını medya aracılığıyla hedef almıştır. Kulübümüzün tüzüğü çerçevesinde, Divan Kurulumuz, sadece Galatasaray’dan taraf olarak, tespit, inceleme, eleştiri ve öneri görevini layıkıyla yerine getirmeye gayret etmektedir ve bundan asla taviz vermeyecektir. Bu görev, Divan Kurulumuza, tüzüğümüzün 99’uncu maddesi tarafından verilmiştir. Bu bağlamda, kulüp üyelerimizden, en az 25 yıllık kıdemlerini dolduran üyeler tarafından seçimle göreve getirilen Divan Kurulu ve Başkanını, iş birliği içinde Kulübümüzü en iyi seviyelere çıkarmak yerine, rakip veya muhalefet olarak kabul etmenin ardına saklanarak, Kulübümüzün içinde bulunduğu çıkmazları görmekten kaçınmanın Kulübümüze bir fayda sağlamayacağı aşikârdır. Son Divan toplantımızda, başta Divan Kurulu Başkanı olmak üzere, diğer konuşmacıların da eleştirilerine maruz kalan Kulüp Başkanımız Sayın Mustafa Cengiz, teamüllere uygun olmayarak bunlara Divan toplantısında cevap vermekten kaçınmıştır. Göreve geldiğinden beri Divan Kurulunu itibarsızlaştırma çabalarına yeni bir halka ekleyen Sn. Cengiz, yaklaşık bir hafta bekleyip, farklı bir algı yaratmak amacıyla konuları saptırarak kulübümüzün resmî sitesinden bu talihsiz bildiriyi yayınlamıştır. Seçildiğinden beri, kulübümüze kasıtlı ve organize bir şekilde yapılan dış saldırılara gerektiği şekilde, yerinde ve zamanında cevap vermek yerine, camia içinde kendine hayali rakip ve düşmanlar yaratarak gündemi meşgul etmeye ısrarla devam etmektedir. Çok net bilinmelidir ki; kendilerini göreve getiren Genel Kurul tarafından önce noterden vermiş oldukları taahhütnameleri dahi kabul edilmeyen, sonrasında ise, idari olarak ibra edilmeyen ve mahkeme kararları ile ısrarla görevlerini sürdüren bir Başkan ve Yönetim Kurulunun, kendileri tarafından seçilmeyen ve kendilerine bağlı olmayan bir Divan Kurulu Başkanını, gerçek dışı ve düzmece iddialarla algı yaratarak istifaya davet etme cüretini göstermeleri, Divan Kurulunun kendileri hakkında bu zamana kadar yapmış olduğu eleştirilerde ve uyarılarda ne kadar haklı olduğunun göstergesidir. Yaklaşık 2 bin 500 Divan üyesini temsil eden, Divan Kurulumuz, bu zamana kadar yapmış olduğu 20 toplantı öncesi, sırası ve sonrasında tüm üyelerimizin takdir ve desteklerini kazanmışken böylesine yersiz bir bildiri Galatasaray öğretileri ile tamamen ters düşmüştür., Bu süreçte meşruiyeti tartışıldığı için çoktan istifa etmiş olması gereken bir Yönetim ve Denetim Kurulunun, tespit ve eleştirilerine cevap veremedikleri Divan Kurulu Başkanının meşruiyetini sorgulayarak istifaya davet etmelerini Galatasaray Camiasının sağduyulu değerlendirmesine sunuyoruz. Divan Kurulu olarak, Galatasaray’ın bölünmesine ve tek adam yönetiminin dayatılmasına asla izin vermemek adına görevimizin başında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz.”


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.