DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gözler yapılacak kritik toplantıda…

Gözler yapılacak kritik toplantıda…
17.06.2020
191
A+
A-

Corona virüsü salgınıyla mücadele eden Türkiye’de normalleşme takvimi kapsamında alınan yeni kararlar uygulanıyor ancak günlük vaka sayısındaki artış korkutuyor. 1 Haziran’da 827 olan günlük vaka sayısı dün 1467 olarak açıklandı. Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de toplanıyor. Saat 19.00’da ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yapacak.

Türkiye’nin dünyayı cehenneme çeviren corona virüs salgınıyla mücadelesi kararlılıkla sürüyor. 10 Mart’tan bu yana vaka sayısı 181 bin 298, vefat sayısı 4 bin 842 olarak açıklandı. İyileşen hasta sayısı ise 153 bin 379 oldu.

Normalleşme takvimi kapsamında 11 Mayıs’ta kuaför, berber ve güzellik salonları açıldı, 1 Haziran’da ise kafe ve restoranlar müşteri kabul etmeye başladı. Nikah salonları 15 Haziran’dan itibaren, düğün salonları ise 1 Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayabilecek.

12 HAZİRAN’DAN BERİ DÖRT HANELİ

16 Mayıs’ta 1610 olan günlük vaka sayısı normalleşme sürecinin başladığı 1 Haziran’da 827’ye kadar düşmüştü. Günlük vaka sayıları 12 Haziran’dan beri dört haneli seyrediyor. Günlük vaka sayısı dün 1467 olarak açıklandı.

Alınan yeni kararların ardından gözler Koronavirüs Bilim Kurulu’nda… Kurul saat 17.00’de video konferans yöntemiyle toplanacak. Saat 19.00’da ise Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bir basın toplantısı düzenleyecek. (Sozcu.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.