DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gülben Ergen’den “Help Turkey” soruşturmasına sert tepki

Gülben Ergen’den “Help Turkey” soruşturmasına sert tepki
07.08.2021
175
A+
A-

Gülben Ergen, Erdoğan’ın açıklamaları sonrası “Help Turkey” etiketi ile ilgili paylaşımlara yapılan soruşturmaya sert tepki gösterdi.

Türkiye, 28 Temmuz’dan bu yana peş peşe çıkan orman yangınlarıyla sivil toplum örgütleri ve halkın yardımlarıyla mücadele etmeye çalışırken; hükümetin yetersiz kalması sonucu, yangınlarla mücadele edebilmek için sosyal medyada bir kampanya başlatılmıştı.

Instagram ve Twitter üzerinden “GLOBAL CALL” başlığı ve #HelpTurkey etiketi ile paylaşılan görsellere Birleşmiş Milletler’in resmi hesapları etiketlenerek yardım çağrısı yapılmıştı

Savcılıktan yapılan açıklamada paylaşımlarla ilgili teknik inceleme ve araştırma yapıldığı belirtilerek, “Bazı kişi ve grupların gerçek veya bot hesaplar üzerinden, organize bir şekilde halk arasında endişe yaratmaya, devleti ve hükümeti aşağılamaya çalıştıkları saptanmıştır” denildi.

Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetini aşağılama, halk arasında endişe, korku ve panik yaratma suçlarından soruşturma açıldığı söylendi.

“GERÇEKTEN ÇOK ACI”

Soruşturma haberi sonrası kendisi de Help Turkey paylaşımı yapan Gülben Ergen Avustralya için de yapılan benzer fotoğrafı paylaşarak tepki gösterdi:

Ergen, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

“Avustralya hükümeti, vatandaşlarına soruşturma başlatmış mıydı? “Help Turkey” dedik diye güzelim ülkemizi, nefes alan tüm canlıları “Havadan Destek İstiyoruz” dedik diye bunu yaşadığımıza inanmak gerçekten çok acı! Soruşturma açılması gereken vahim konular ne olacak? Vah bize!”

(Cumhuriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.