DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Haluk Levent’ten Hatay depremi paylaşımı

Haluk Levent’ten Hatay depremi paylaşımı
21.02.2023
78
A+
A-

AHBAP Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Hatay’da bu akşam 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki depremin ardından; “Şu ana kadar bana gelen haber 5 hasarlı bina yıkıldığı yönünde” ifadelerini kullandı.

AHBAP Derneği Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerindeki meydana gelen iki büyük depremin ardından sosyal medya hesabında şu açıklamayı yaptı:

“*Çok fena sallandık dostlar! Offff çok bina gitti çok çok!

*Şu ana kadar bana gelen haber 5 hasarlı bina yıkıldığı yönünde. Bu sadece Samandağ mevkiinde. Buradan bilgilendireceğim daha sonra.

*Her yerde ambulans sesleri. Yaralıların Allah yardımcısı olsun.

“60’A YAKIN BİNA EĞİLMİŞ”

*Hatay’ın birçok bölgesine gidilemiyor. Konum atılıyor gitmeye çalışıyorsun bir de bakıyorsun çıkmaz sokak.

*Yorgun, uykusuz olunca bazen bir virgülün cümleye kattığı anlam değişiyor.

*Yaklaşık 60’a yakın bina eğilmiş , bükülmüş ya da çökmüş. Başka ilçeleri bilmiyorum. Bu son depremden sonra Hatay’ın görüntüsü = bir hayalet şehir görüntüsü.

YIKILAN BİNADAN GÖRÜNTÜ PAYLAŞTI

Levent bir sonraki paylaşımında ise, “Şehit Murat Apaydın caddesinde yıkılan bina. AFAD Başkanlık ekipleri müdahale ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

ÇADIR KENT AÇIKLAMASI

Öte yandan çadır kent açıklamasında bulunan Haluk Levent, “Soranlar oluyor. Ahbap Çadırkent doldu maalesef. Ama Hatay’da yaşayanlara duyuralım. Yarın geceye kadar diğer Çadır kenti bitirmeye çalışacağız. Tahmini 5 bin kapasiteli” ifadelerini kullandı.

ENKAZ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI

Deprem sonrası yıkılan bir bina önünde açıklama yapan Levent, bir kişinin kurtarıldığını ancak içeride 3 kişinin kaldığını söyledi.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.