DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İmamoğlu’ndan Yıldırım’ın ‘veri kopyalama’ sorusuna yanıt

İmamoğlu’ndan Yıldırım’ın ‘veri kopyalama’ sorusuna yanıt
17.06.2019
228
A+
A-

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlıyor.

İmamoğlu, Yıldırım’ın kendisine yönelttiği ”Siz gelir gelmez büyükşehirin bütün veritabanını kopyalama talimatını neden verdiniz?” sorusuna ”Sayın Yıldırım aynen ‘bir belediye başkanı belediyesiyle ilgili her türlü işlemi yapabilir’ dedi. Tekrar izah ediyorum. Bu bir veri yedekleme işlemidir. Veri yedeklemek için de veri kopyalaması yapılır ve yedeklenir” şeklinde yanıt verdi. Yıldırım’ın sorusuna, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından tepki gösterdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ortak canlı yayında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlıyor. İsmail Küçükkaya, adaylardan birbirlerine soru sormalarını istedi. Ekrem İmamoğlu’nun ardından Binali Yıldırım da sorusunu sordu.

Yıldırım, İmamoğlu’na ”Ekrem Bey siz gelir gelmez büyükşehirin bütün veritabanını kopyalama talimatını neden verdiniz? Bunun KCK’ya aykırı olduğunu bilmiyor muydunuz? sorusunu yöneltti.

İmamoğlu, Yıldırım’ın sorusunu şöyle yanıtladı:

”Özellikle burada sayın Yıldırım’a şunu hatırlatmak isterim: Sayın Yıldırım aynen “bir belediye başkanı belediyesiyle ilgili her türlü işlemi yapabilir” dedi. Tekrar izah ediyorum. Bu bir veri yedekleme işlemidir. Veri yedeklemek için de veri kopyalaması yapılır ve yedeklenir. Verdiğimiz talimat da 31 Aralık – 31 mart – 18 Nisan (mazbatanın verildiği gün) bunların milat kabul edilerek verilerin yedeklenmesi. Bize ihbarlar geliyordu. Kaldı ki yapamadık, hukuksuz bir karar verildi. Büyükşehir Belediyesi’nde veriler yine orada olacaktı. Ama olamadı. Sayın Yıldırım’ın süreci daha iyi analiz etmesini dilerim. Bir belediye başkanı belediyesi ile ilgili her türlü incelemeyi yapabilir.”

Kaftancıoğlu’ndan Yıldırım’a Tepki

Yıldırım’ın sorusuna, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, “Veri gizliliği konusundaki hassasiyetleri “paylaşılması yasak olan kişisel sağlık verileri yasal olmayan şekilde elde edilirken” neden gösterilmedi acaba? Verilerin yedeklenmesi neden birilerini korkuttu?” ifadelerini kullandı.

(Cumhuriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.