DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İmamoğlu’ndan YSK’ya çağrı

İmamoğlu’ndan YSK’ya çağrı
03.04.2024
44
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bazı ilçelerde seçim sonuçlarına ilişkin yapılan itirazlara karşı gösterilen tutuma tepki gösterdi.

31 Mart yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı’nı CHP’nin adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40.45 oy oranıyla kazanmıştı. Bahçetepe’nin rakibi AKP’li Hasan Tahsin Usta da yüzde 40.12 oranında oy olarak ikinci olmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçede oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini duyurdu.

“NE DEMOKRASİYE NE MERTLİĞE SIĞAR”

İmamoğlu, sosyal medya X hesabından karara tepki göstererek şunları belirtti:

* “Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi.

* Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.

“KARARIN BENZERİ BEYKOZ’DA ALINMAK İSTENİYOR”

* Gaziosmanpaşa’da alınan tüm oyların yeniden sayımı kararının bir benzeri Beykoz’da alınmak isteniyor. Sahada seçim kaybedenlerin masa başında seçim kazanma baskılarına hukuk dur demeli. İl Seçim Kurulu ve YSK, ilçe seçim kurullarına yapılan baskılara acilen müdahale etmeli.”

BEYKOZ’DA OYLARIN TAMAMININ YENİDEN SAYILMASI TALEBİ REDDEDİLDİ

Kesinleşmeyen sonuçlara göre Beykoz Belediye Başkanı seçilen CHP’li Alaattin Köseler, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda ilçede oyların tamamının yeniden sayılması talebinin reddedildiğini açıkladı.

Köseler, mesajında “Oyların tamamının yeniden sayılması talebi reddedildi Beykoz… Geriye geçersiz oyların sayılması ile ilgili karar kaldı. Mazbatayı alana kadar, İlçe Seçim Kurulu önündeyiz sevgili Beykozlular… Beykoz mazbatasını istiyor” ifadelerini kullandı.

AKP DE AÇIKLAMA YAPTI

İmamoğlu’nun paylaşımın ardından AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Kabaktepe şunları söyledi:

* “Kıymetli İstanbullu hemşehrilerim, 31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Vatandaşlarımız kullandıkları oylar ile iradelerini sandıkta beyan ettiler.

* Sayımın ardından, bugün saat 15.00’e kadar itirazı olan partiler; taleplerini ilçe seçim kurullarına ilettiler. Biz de AK Parti olarak, milli iradenin şeffaf bir şekilde sandıklara tahakkuku için bazı ilçelerimizde itirazlarımızı gerçekleştirdik.

* Şimdi; söz seçim kurullarında… İtirazların yeniden değerlendirilmenin ardından sonuçlar kesinlik kazanacak.

* Mazbatalar verilene kadar süreç devam etmekte olup; herkesi sabırlı, itidalli ve saygılı bir tutum içerisinde olmaya davet ediyorum.”

Sozcu.com.tr


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.