DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İngilizce Öğrenme Ve Konuşmaya Öncülük Eden Öğretim Metodu

İngilizce Öğrenme Ve Konuşmaya Öncülük Eden Öğretim Metodu
16.07.2018
220
A+
A-

Günümüzde en yaygın kullanılan dillerin başında gelen İngilizce öğrenme yöntemleri açısından da son derece geniş yelpazeli olurken avantajları açısından da fark yaratmaktadır. Gerek iş hayatı gerek özel hayatta geniş bir kullanım alanına sahip olan İngilizce sayesinde bireysel kazanımlar artarken maddi açıdan da çeşitli fırsatlar elde edilmektedir. Yapılan araştırmalarla İngilizce öğrenme düzeyi yüksek kişilerin maaşlarının %34 oranında yüksek olduğu da görülmektedir. Çok daha kısa süre içinde terfi alma ihtimali bulunurken İngilizce diline hâkim kişilerin iş bulma süresi de oldukça kısadır. Aynı zamanda yurtdışı eksenli çalışmalar bağlamında da İngilizcenin çok önemli avantajları bulunmaktadır. Peki, İngilizce öğrenimi nasıl gerçekleşir?

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında kullanımı söz konusu olan İngilizce için çeşitli dil kursları bulunmaktadır. Geleneksel yapıya sahip kurslarda belirli bir devam durumu olmakla birlikte aynı zamanda, eski yöntemler üzerinden öğrenim durumu olmaktadır. Ancak öğrencilerin pasif bir şekilde bulunmasından ötürü bu kurslarda İngilizce öğrenme süresi çok uzun sürebilmektedir. Ayrıca ezbere dayalı ve kitap eksenli yapılan İngilizce öğretimlerinde başarı düzeyinin çok düşük kaldığı da değişik araştırmalarda görülebilmektedir. Bunun yerine daha ziyade modern tekniklerin tercih edildiği kurslar üzerinden çok daha kolay ve hızlı bir şekilde dil öğrenimi kazanabilirsiniz. Ayrıca kurslara gidilmesi için vakit ayrılmasına gerek olmadan da internet üzerinden online dersler alabilir, arzu edilen zaman dilimlerinde devamlı olarak dersleri tekrar edebilirsiniz. Hiçbir şekilde devam zorunluluğu olmazken İngilizce konuşma düzeyinin ilerletilmesi de sağlanmaktadır. Özellikle belirli kelimelerin öğrenilmesinden sonra konuşma pratiklerinin başlaması büyük önem taşımaktadır. Bunun için internet üzerinden ana dili İngilizce olan kişilerle temas kurulması son derece büyük yarar sağlayacaktır. Online dil kurslarının bu şekilde hizmet sağlaması da öğrenme düzeyinin çok daha yüksek olabilmesini sağlarken aynı zamanda, doğru telaffuz ile kelimelerin öğrenmesi de mümkün olmaktadır. Ayrıca kelimelerin canlı bir şekilde aktif kullanımla öğrenilmesi de unutulma ihtimalini ortadan kaldırmaktadır. Kelimenin yapısı ve kullanım şekilleri kalıcı olarak kişiye aktarılırken bir sohbet havasında yapılan dersin sıkıcılığı da ortadan kalkmış olmaktadır. Farklı ülkelerde yapılan değişik araştırmalarda İngilizce konuşma sürelerinin dil öğrenimine katkısı ortaya konmuştur. Buna göre ana dili İngilizce olan fazla kişiyle temas kurulması ve İngilizce sohbete geçilmesi dil öğreniminin pratiklik kazanmasını da beraberinde getirmektedir. Bu sayede kitap okuma ya da kelime öğrenme ile kaybedilecek zamanında önüne geçilmektedir.

İngilizce öğrenme süreçlerinde yapılması gereken en önemli hususların başında doğru yer tercihi gelirken aynı zamanda yöntemlerin belirlenmesi de öneme sahiptir. İster iş hayatında başarılı olmak için öğrenin isterse yurtdışında farklı yerleri gezmek amacıyla İngilizce öğrenin durum değişmeyecektir. Konuşarak öğren metodu her zaman için geçerli olurken aynı zamanda kişinin sadece dil öğrenimi değil, aynı zamanda sohbetlerde kültür bağlamında da çıkarımlar yapabilmesi sağlanmaktadır. İngilizceyi bildiğini ifade eden kişilerin önemli bir kısmı yazma ve anlama bakımından soruna sahip olmasa da en önemli husus konuşma becerisidir. Bunun için yeterli kelime haznesine sahip olunması gerekirken kelimelerin çok hızlı ve seri bir şekilde belirlenip doğru telaffuz ile ifade edilmesi gereklidir. Bundan dolayı İngilizce konuşma durumu kişiyi bir hayli zorlamaktadır. Ancak bunun için çeşitli konu başlıklarında yer alan kelime gruplarının öğrenilmesi avantaj sağlayabilir, böylelikle sorulara kalıp şeklinde cevaplar verilebilir. Konuşarak öğren seçeneği ile istenilen her yerde internet üzerinden İngilizce öğrenimi sağlayabilir, ana dili İngilizce olan bireylerle çeşitli konularda sohbet ederek dil öğrenim sürecini tamamlayabilirsiniz. Hiçbir ek zaman kaybı olmadan dil öğrenimi sağlayarak dünyanın yarısından fazlasıyla kolaylıkla iletişime geçebilir, nelerin değiştiğini çok daha hızlı bir şekilde anlayabilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.