DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İstanbul’a 7 günlük korkutan kar uyarısı!

İstanbul’a 7 günlük korkutan kar uyarısı!
02.01.2019
249
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayınladığı son dakika tahminleriyle korkuttu. İstanbul’da yarın başlayacak kar yağışı tahminlere göre 7 gün boyunca sürecek. Yurdun hemen hemen tamamını etkileyecek olan kar yağışına yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli rüzgar da eklenecek. Meteoroloji’nin yayınladığı tahminlerde iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı dikkat çekerken güney kıyılarda ise kuvvetli yağmurlar yaşanacak…

Meteoroloji’nin yaptığı son dakika tahminlerine göre Türkiye uzun süreli bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Yarın etkilemeye başlayacak soğuk ve yağışlı hava İstanbul’da 7 gün boyunca etkisini sürdürecek.

7 GÜNLÜK KARA KIŞ YARIN BAŞLIYOR!

Balkanlardan gelecek olan soğuk hava dalgası ve sert rüzgarlar yurdu saracak. Hava sıcaklarının perşembe günü gelecek olan soğuk ve yağışlı haba dalgasının etkisi ile önce Trakya’da, cuma günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde hafta sonundan itibaren ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeği tahmin ediliyor.

İSTANBUL VE ANKARA 9 OCAK’A KADAR KARLI

İstanbul’da henüz kendini tam olarak göstermeyen kar yağışı tahminlere göre bu soğuk hava dalgasının etkisiyle günler boyunca etkili olacak. Ankara’ya ise kar İstanbul’dan bir gün sonra gelecek. İzmir’de ise birkaç gün sağanak yağış ardından soğuk ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Küresel tahmin sistemleri simülasyonlarına göre cuma günü İstanbul’un tamamında kar görülecek.

KAR BUGÜNDEN ETKİLEMEYE BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kayseri, Niğde, Sivas, Karaman, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Muş, Ağrı ve Bingöl çevreleri ile Trabzon’un ve Giresun’un iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Antalya, Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) yağmur ve sağanak, Antalya’nın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara, Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimleri ve Sinop çevreleri ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak:Sözcü


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.