DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İzmir’de peş peşe korkutan depremler!

İzmir’de peş peşe korkutan depremler!
01.02.2021
148
A+
A-

Ege Denizi’nde İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 4.1’lik depremden yaklaşık 45 dakika sonra aynı noktalarda 5.2’lik bir deprem daha gerçekleşti ve 1 dakika sonrasında 4.8’lik bir deprem daha yaşandı. Saat 9’da 4.7, saat 09.34’te ise 4.2 büyüklüğünde iki deprem daha gerçekleşti. Ege kıyılarında yer alan şehirler kısa süre içinde 5 kez depremle sarsıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre;AFAD’ın açıklamasına göre, Ege Denizi’nde İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03’te 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre deprem yerin 25 kilometre derininde ve Karaburun’un 43 kilometre açıklarında gerçekleşti.

Depremin üzerinden henüz 45 dakika geçtikten sonra 5.2’lik bir deprem daha gerçekleşti ve 1 dakika sonrasında aynı noktalarda 4.8’lik bir deprem gerçekleşti. Saatler tam 9’u gösterdiğinde ise 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı ve Ege’de yaşayan vatandaşlar 1 saat içinde 4 deprem yaşadı.

İlk 4 depremden yaklaşık yarım saat sonra 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı ve sabah saatlerinde Ege’de gerçekleşen deprem sayısı 5’e yükseldi.

KALIN’DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İzmir’in Karaburun ilçesinde meydana gelen deprem üzerine ilgili tüm birimlerimiz seferber edilmiştir. Umudumuz can kaybının olmamasıdır. İzmir’e ve ülkemize geçmiş olsun.” dedi.

SOYER: OLUMSUZLUK YAŞANMADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.