DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Kim?

Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Kim?
15.09.2017
306
A+
A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı FETÖ soruşturmasında gözaltına alındı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in gözaltına alınmasına CHP’den tepki geldi. Daha önce de Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözaltına alınabileceği iddiaları ardından avukatının gözaltına alınması CHP tarafından tepkilerin gelmesine neden olurken, iktidardan ise henüz bir açıklama yapılmadı. Yurt genelinde devam eden FETÖ soruşturması kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alınırken CHP Milletvekili Enis Mermeroğlu’nun ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı da gözaltına alınmış oldu.

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN AVUKATI FETÖ’DEN GÖZALTINDA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara’da gözaltına alınan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, evinde yapılan aramanın ardından, İstanbul’a gönderildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında gözaltı kararı verilen Çelik’in evinde sabah saatlerinden itibaren başlayan arama çalışmalarını sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ve bazı milletvekilleri de Çelik’in evine geldi.

Aramanın sürdürüldüğü evde bir süre kalan Tezcan, çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Avukat Çelik’in hem CHP’nin hem CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu’nun hem de kendisinin şahsi avukatı olduğunu aktaran Tezcan, “Komedi gibi, şaka gibi bir soruşturmayla karşı karşıya.” dedi.

Tezcan, dün tarihli bir soruşturmadan bahsedildiğini aktararak, “Bunu kabul edebilmek mümkün değil. Türkiye’de yargının ve soruşturmaların hangi noktaya geldiğini, bu çerçevede bu arama ve soruşturmayla bir kere daha ibretle görüyoruz. Ne yazık ki yalanın sınırı, dilin kemiği, iftiranın insafı yok.” değerlendirmesinde bulundu.

– “Kabul edilebilir bir şey değil”

Celal Çelik’in FETÖ’nün en kudretli olduğu,yargıda en yüksek noktalarda bulunduğu dönemde büyük bir cesaretle Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarına ve örgütün yargı eliyle yaptığı uygulamalara karşı direndiğini belirten Tezcan, bu kapsamda da Yargıtay Tetkik Hakimliği görevi sırasında emeklilik hakkını almadan istifa ettiğiniaktardı. Tezcan, Çelik’in, yaşamının hiçbir döneminde FETÖ ile yolunun kesişmediğini, her zaman FETÖ ile mücadele ettiğini vurgulayarak, “Bu soruşturmayı açan savcılar, merak ediyorum, 2011 yılında, FETÖ’nün en kudretli zamanında Celal Çelik cesaretle mesleğini bırakıp FETÖ’ye kafa tutarken ve istifa ederken neredeydi? Bu soruşturmaları yürüten savcılar o gün neredeydiler? Hangi tavrı göstermişlerdi ve bugün Celal Çelik’i böyle bir iftirayla ilişkilendirmenin peşine düşüyorlar? Bu, kabul edilebilir bir şey değil. Bunun sebepleri olacaktır, çıkacaktır ortaya. Böyle bir saldırıya pabuç bırakma niyetinde değiliz. Biz hukukun gerçekten herhangi bir kumpasa fırsat vermeden işlemesi gerektiğini söylüyoruz.” diye konuştu.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.