DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Konya’da CHP’nin tanıtım aracının geçişi sırasında havaya ateş edildi!

Konya’da CHP’nin tanıtım aracının geçişi sırasında havaya ateş edildi!
02.05.2025
237
A+
A-

Konya’da CHP’nin 3 Mayıs’ta gerçekleştireceği mitingin anonsunu yapan aracın geçişi sırasında havaya ateş edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Bizi kurşunla, ev hapsiyle durduramayacaksınız” ifadeleri kullandı. Olayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri de ortaya çıktı.

Sözcü’de yer alan habere göre;CHP’nin 3 Mayıs Cumartesi günü Konya’da düzenleyeceği miting öncesi duyuru çalışması yapan İl Başkan Yardımcısı ve Merkez İlçe Başkan Yardımcısının da bulunduğu sesli yayın aracının geçişi sırasında havaya ateş açıldı.

Olayı CHP İl Başkan Yardımcısı Durmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Durmaz, “Karaman’dan Konya’da gerçekleştirilecek olan mitingimiz için Çumra İlçesinde Karaman İlçe Başkan Yardımcımız Muhammet Keskince ile birlikte sesli yayın yaparken aracımıza silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Baskılar bizi yıldıramaz!” ifadelerini kullandı.

Mustafa Durmaz ve Muhammet Keskince, Çumra karakoluna giderek şahıstan şikayetçi oldu.

CHP’DEN SERT TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem de olaya tepki göstererek şunları söyledi:

“Çumra’da cumartesi günü yapılacak Konya mitingimizin anons yapan aracımızın önü kesilerek havaya ateş edilmiştir. Bu yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halkın iktidarını kurmamızı hiçbir güç engelleyemeyecek.”

Adem, şunları aktardı:

“Bugün yaşanan iki ayrı olay, iktidarın demokratik siyasete tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bugün Konya’nın Çumra ilçesinde, mitingimizin duyurusu için sahada çalışan İl Başkan Yardımcımız Mustafa Durmaz ve Merkez İlçe Başkan Yardımcımız Muhammet Keskince, bir şahsın silahlı saldırısına uğradı.

Sanayi bölgesinde anons aracıyla çalışma yaparken bir dükkandan çıkan şahıs, aracın önünü kesmiş, silahla ateş açmış ve küfrederek olay yerinden uzaklaşmıştır. Olayın ardından yetkililerin ilk tutumu ne yazık ki saldırının üzerini örtmeye yöneliktir. Tepkimiz üzerine şahıs gözaltına alınmıştır, ancak gerçek adaletin işleyip işlemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Aynı gün içinde, 23 Nisan’da partimizin otobüsünü sürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan emektar şoförümüz, mahkeme kararıyla ev hapsine çarptırılmıştır. Yani biri görevini yaptığı için cezalandırılıyor, diğeri silahla saldırdığı halde kollanıyorsa, ortada adalet değil, açık bir çifte standart vardır. Soru açık ve nettir: Parti otobüsünü sürdüğü için emekçiyi evine hapsedenler, kurşun sıkan saldırgana nasıl bir karar verecek? Bu iki olay, sadece CHP’ye değil, halkın iradesine, demokrasiye ve siyaset yapma hakkına yönelmiş açık bir tehdittir. Otobüslerimizin önünü kesenler, onlara kurşun sıktıranlar, emekçilerimizi cezalandıranlar şunu iyi bilsin: Ne yaparsanız yapın, hangi yolu denerseniz deneyin, biz bu yoldan dönmeyeceğiz.

Biz halkın partisiyiz. Biz umutları büyüten, karanlığa teslim olmayanların partisiyiz. Siz susturmaya çalıştıkça biz daha çok konuşacağız. Siz baskıyı artırdıkça biz dayanışmamızı büyüteceğiz. Bugün yaşanan bu saldırı ve hukuksuzluklar, bizleri yıldırmak yerine mücadelemizi daha da güçlendirmektedir. Konya’da, meydanlarda, sokak sokak, halkımızla buluşmaya devam edeceğiz. Kurşunla susturamayacaksınız. Ev hapsiyle durduramayacaksınız.”

ŞÜPHELİNİN İFADESİ: CHP’YE SEMPATİM VAR, SEVİNÇTEN HAVAYA ATEŞ AÇTIM

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada olayı gerçekleştiren şüphelilerin kuru sıkı tabancayla birlikte yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, şüphelilerden M.K.’nın emniyetteki ifadesinde kendisinin CHP’ye sempati duyduğu, ayrıca aracın 70 plakalı olması nedeniyle hemşehrisi olduğu ve aracı görünce sevinçten havaya ateş ettiğini beyan ettiği aktarıldı.

Şüphelilerin iş yeri, evlerinde ve araçlarında arama yapıldığı ve suç unsuruna rastlanmadığı kaydedilen açıklamada, “Şahıslar Çumra Cumhuriyet Başsavcılığı’nda mevcutlu olarak hazır edilmek üzere  gözaltına alınmıştır” denildi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.