DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Liverpool derbide MANU’ya tarihi fark attı

Liverpool derbide MANU’ya tarihi fark attı
20.04.2022
166
A+
A-

Premier Lig’de erteleme maçında Liverpool ezeli rakibi Manchester United’ı 4-0 mağlup etti. Muhammed Salah’ın tarihe geçtiği maçı kazanan Liverpool maç fazlasıyla liderliği aldı.

İngiltere Premier Lig’in 30. hafta erteleme maçında Liverpool ile Manchester United karşı karşıya geldi. Anfield’da oynanan mücadeleyi ev sahibi Liverpool 4-0’lık skorla mağlup etti. Bebeğini doğum sırasında kaybeden Cristiano Ronaldo, mücadelede forma giymedi.

Yeni doğan bebeğini kaybeden Cristiano Ronaldo için Liverpool-Manchester United maçının 7. dakikasında tüm stat ayağa kalktı. Taraftarlar Portekizli yıldıza bir dakika boyunca alkışlarla destek verdi.

Liverpool, 5. dakikada Luis Diaz ile öne geçti. Muhammed Salah 22’de farkı 2’ye çıkarıp devrenin skorunu tayin etti. 68. dakikada Sadio Mane, skoru 3-0’a getiren golü kaydetti. İlk yarının skorunu belirleyen Salah, 85. dakikada bu kez maçın skorunu belirledi.

MUHAMMED SALAH’TAN BİR İLK

Muhammed Salah, 1 sezonda Manchester United ağlarını 5 kez havalandıran tarihteki ilk futbolcu oldu.

EZELİ REKABETTE TARİHİ SEZON

Liverpool, Manchester United’ı bu sezon Old Trafford’da 5-0 mağlup ettikten sonra bu kez de evinde 4-0’lık skorla mağlup etmiş oldu. Liverpool ayrıca, bir Premier Lig sezonunda Manchester United’a 9 gol atarak bu alanda tarihin en iyisi oldu. Manchester United, bu sezon Manchester City ve Liverpool ile oynadığı 4 maçta toplam 15 gol yedi, 1 gol attı.

LIVERPOOL LİDERLİK KOLTUĞUNU ALDI

Bu sonucun ardından Liverpool, puanını 76 yaptı ve maç fazlasıyla liderliği Manchester City’den aldı. Manchester United ise 54 puanda kaldı. Liverpool, gelecek hafta sahasında Everton’ı ağırlayacak. Manchester United ise Arsenal deplasmanına gidecek.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.