DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Matild Manukyan davasında sahte veraset iddiası!

Matild Manukyan  davasında sahte veraset iddiası!
06.07.2020
224
A+
A-

Öldüğü 2001 yılına kadar defalarca vergi rekortmeni olan genelev patroniçesi Matild Manukyan’ının binlerce taşınmaz bıraktığı oğlu Kerope Çilingir’e kızı Dora’nın açtığı vasi davasında yeni gelişme…

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre;Kerope Çilingir’in davada tanıklık yapan avukatı Metin İ., “Manukyan’ın gerçek mirasçıları biziz” diyen Bağçivan Ailesi’nin aldığı veraset ilamının sahte olduğunu ileri sürdü. Metin İ., “Dora Çilingir, Bağçivan Ailesi’nin Muş Sulh Hukuk Mahkemesi’nden alınmış veraset ve soyağacı belgesini bana gösterdi. Söylediğine göre nüfus kayıtlarında hile yapılarak Kerope Bey’e mirasçı olunmuş” dedi.

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’nde önceki gün görülen yapılan Dora Çilingir’in avukatları Oğulcan Şakrak ve Ziya Tanrıverdi ile Kerope Çilingir’in avukatları Nezihe Hıdıroğlu, Kezban Hatemi ve Uğur Uğurlu katıldı.

ÖRGÜTLÜ SUÇLAR SAVCILIĞINA ŞİKAYET

Dora Çilingir’in avukatı Oğulcan Şakrak, Kerope Çilingir sağlığında vermiş olduğu vekaletname ile kızı Dora’yı vasi olarak atadığını belirtti. Kerope Çilingir’in avukatları aracılığıyla kızının vasi atanmasını engellemek için örgütlü suçlar savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten avukat Şakrak, “Kerope Çilingir ile menfaat çatışması olan tek kişi eşi Neslihan Kahraman’dır” dedi.

“GENELEVLER KAPATILDIĞI İÇİN SALDIRIYA GEÇİLDİ”

Kerope Çilingir’in avukatı Kezban Hatemi ise Dora Çilingir’in genelevlerin kapatılması nedeniyle saldırıya geçtiğini ileri sürdü. Kerope Çilingir’in ağzında tek dişi ile 2018’de kendisine geldiğini belirten Kezban Hatemi, “Yıldırma, dövme ve tehditlerle bana geldi. Devletten yakın koruma istedik. Halen devletin koruması altındadır. 10 yıldır birlikte olduğu hayat arkadaşı ile evleneceğini söylediği için mal ayrılığı sözleşmesi imzaladık. Mal ayrılığı demek evleneceği kadına karşı koruma demektir” dedi.

“KIZININ TOPLADIĞI KİRA 4-5 MİLYON TL’Yİ BULMUŞTUR”

Avukat Uğur Uğurlu ise Kerope Çilingir’in bugüne kadar kaç avukata vekalet verdiğini bilmediklerini belirterek, “Dora hanımın usulsüz olarak kaç milyon TL kira geliri elde ettiğini sayamadık. Ortalama 4-5 milyon TL’yi bulmuştur. 70-80 kiracı tespit edilmiştir” dedi.

HABERİN DEVAMI…


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.