DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Meme Estetiği

Meme Estetiği
22.08.2022
92
A+
A-

Meme estetiği, simetriyi iyileştirmek, sarkmayı azaltmak ve meme boyutunu artırmak için memelerin büyütüldüğü kozmetik bir işlemdir. Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan meme estetiği, memenin büyüklüğünü artırmak için meme arkasına bir implant yerleştirilerek veya yağ greftleme yapılarak gerçekleştirilir. Bu işlem oldukça popüler olan bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, meme estetiği nedir? Estetik göğüslerin oluşmasını mümkün kılan meme estetiği nasıl yapılır? İşte bu ve benzeri sorulara dair ayrıntıların tamamı!

Meme Estetiği Nedir?

Meme estetiği, göğüs bölgesindeki simetriyi iyileştirmek amacıyla yapılan estetik bir işlemdir. Ayrıca bu estetik uygulanmasının sarkmayı azaltmak ve meme boyutunu artırmak için de tercih edildiği bilinmektedir. Unutmamak gerekir ki meme estetiği memelerin büyütüldüğü kozmetik bir işlemdir. Meme estetiği günümüz itibariyle hamilelik, kilo kaybı veya kilo alımından kaynaklanan meme şeklindeki veya boyutundaki küçük asimetrileri düzeltmek için de tercih edilen estetik bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır.

Meme Estetiği Neden Yapılmaktadır?

Meme Estetiği, memelerin yeniden şekillendirilmesi, küçültülmesi veya büyütülmesi işlemidir. Bu işlem, son zamanlarda etkili bir performans ortaya koymak konusunda da iddialı bir konumda yer almaktadır. Dolayısıyla son zamanlarda meme estetiğine olan ilginin günden güne artış gösterdiğini ifade etmek de mümkün olmaktadır. Meme estetiği aşağıdaki durumlarda uygulanmaktadır;

  • Göğüslerinizde simetriyi sağlamaya yardımcı olmak için
  • Hamilelik veya kilo alımından sonra göğüslerinizin şeklini ve boyutunu iyileştirmek için
  • Yaşlanma veya kilo alımı nedeniyle göğüsleriniz büyümüşse, göğüslerinizin boyutunu küçültmek için

Meme Estetiği genellikle genel anestezi altında yapılmaktadır. Anestezi uzmanı, ameliyat sırasında ağrıyı önlemek ve iyileşme sırasında sizi rahat ettirmek için ilaçlar verecektir. Bu noktada meme estetiğinin son derece titiz bir süreci beraberinde getirdiğini ifade etmek mümkün olmaktadır. Günümüz itibariyle iki farklı şekilde meme estetiği karşımıza çıkmaktadır:

  • Göğüs büyütme
  • Göğüs dikleştirme

Göğüs büyütme işleminde, daha fazla dolgunluk ortaya koymak, göğüslerinizi kaldırmak ve ameliyattan öncekinden daha büyük hale getirmek için göğüs dokunuzun altına bir implant yerleştirilmektedir. İmplantlarınız kasınızın altına veya kasınızın üzerine yerleştirilebilmektedir. Böylece göğüs bölgesinde belirgin bir şekilde büyüme gözlenmektedir.

Göğüs dikleştirme ya da mastopeksi olarak da adlandırılan bu işlem, göğüslerinizi kaldırarak ve daha genç bir görünüm için birbirine yaklaştırarak yeniden şekillendirmeyi içermektedir. Gerekli kaldırma miktarı vücut tipine, pitoz derecesine, cilt kalitesine ve diğer faktörlere göre kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Tam da bu noktada göğüs dikleştirmenin üst düzeyde bir etkiye sahip olduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır.

Meme Estetiği Nasıl Yapılmaktadır?

Meme estetiği birkaç farklı adımı içeren son derece titiz bir süreci beraberinde getirmektedir. Bu işlem öncesinde önce enfeksiyonu önlemek için size bir antibiyotik verilecektir. Cerrahınız her meme ucunu çevreleyen daha koyu ala çevresinde küçük kesikler yapacak ve meme derinizin altındaki fazla dokuyu çıkaracaktır. Cerrahınız, daha doğal görünümlü konturlar oluşturmak için göğüs duvarınızın ve göğüs kafesinizin çevresinde yağın biriktiği bölgelere de liposuction yapabilir.

Cerrahınız daha sonra meme dokusunu, göğüs duvarınızda daha yüksekte ve ameliyat öncesine göre kürek kemiklerinize daha yakın olacak şekilde yeniden konumlandıracaktır. Bu, her memenin üstünde daha fazla hacim ve aralarında daha iyi tanım oluşturur. Böylece daha estetik bir görselliğin karşımıza çıkıyor olması da mümkün olmaktadır. Burada alanında uzman olanlardan bu tarz bir hizmet almak, beraberinde önemli kazanımları getirmektedir. Hospitalturk sizlere 20 yılı aşkın tecrübesi ile meme estetiği ve diğer tüm tedaviler hakkında yardımcı olmaktan memnuniyet duyar.

Meme Estetiği sürecinde ilk adım cerrahınızla görüşerek vücudunuza yönelik arzularınızı ve hedeflerinizi tartışmaktır. Bu ön görüşme sırasında size meme estetiği ile ilgili tüm sorularınızı sorma fırsatı verilecektir. Cerrahınız sizinle mevcut farklı implant tiplerini ve bunların artılarını ve eksilerini tartışacaktır. Ayrıca meme estetiğinin vücudunuza nasıl uygulanacağını tam olarak açıklayacaklar ve ameliyat sonrası bakımla ilgili tüm sorularınızı yanıtlayacaklardır.

Meme estetiğine başlamak için her meme ucunun altında küçük bir kesi yapılır. Ardından her meme höyüğünün etrafındaki fazla yağlar alınır. Bu yapıldıktan sonra, her kesiden göğüs kasının altında kalıcı olarak kalacağı yere bir implant yerleştirilecektir. Bu tamamlandıktan sonra, her şeyi güvenli bir şekilde tutmak için her insizyonun etrafına dikişler yerleştirilecektir. Peki, meme estetiği neden tercih edilmektedir? İşte yanıtı!

Meme Estetiği Neden Tercih Edilmektedir?

Meme estetiği, meme büyütme, meme implantasyonu veya kozmetik meme cerrahisi olarak da bilinmektedir. Göğüslerin boyutunu ve şeklini iyileştirmek için yapılan bir işlemi olduğundan son zamanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Meme büyütme, meme dokusunun altına veya göğüs kasının arkasına yerleştirilebilen silikon jel dolgulu implantlar yerleştirilerek yapılmektadır. Göğüs implantları genellikle hamilelik, kilo kaybı veya yaşlanma sonrası kaybedilen hacmi geri kazandırmak için kullanılmaktadır.

Meme estetiği, memelerin görünümünü yeniden şekillendiren veya eski haline getiren kozmetik bir işlemdir. İşlem kilo verme, emzirme veya aşırı kilo alma sonrası meme hacmini kaybetmiş kadınlara uygulanabilir. Meme estetiği, kilo verme sonrası göğüslerdeki fazla deri ve yağın alınması için de kullanılır. Hamilelik ve emzirme sonrası geride kalan çatlakları ve yara izlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olabildiğinden son zamanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Meme Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilecekler

Göğüs estetiği düşünüyorsanız, göz önünde bulundurmanız gereken birçok şey vardır. İşlem basit değildir ve vücudunuz üzerinde kalıcı bir etkisi olabilir. Bu estetik uygulamasını yaptırmaya karar vermeden önce, sizden ne beklendiğini ve ameliyattan sonra ne gibi değişiklikler bekleyeceğinizi bildiğinizden emin olmalısınız.

Göğüslerinizin büyüklüğüne ve şekline göre meme estetiği çeşitli şekillerde yapılabilir. Cerrah, işlemin implant veya yağ transferi kullanılarak mı yapılması gerektiğine karar vermek için uzmanlığını kullanacaktır. Yağ transferi, vücudunuzun diğer bölgelerinden yağ alınmasını ve meme büyütme için kullanılmasını içerir. Silikon gibi yabancı maddeler yerine kendi dokunuzu kullandığından vücut tarafından reddedilme riski olmadığı için bu yöntem implant kullanmaktan daha güvenlidir.

Daha fazla detay ve diğer hizmetler hakkında bilgi almak için lütfen Hospitalturk sitesini ziyaret ediniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.