DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji uyardı
11.02.2021
162
A+
A-

Türkiye bu geceden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıkları bu gece İstanbul’da 15 derece birden düşecek. Yarın yağmur olarak başlayacak yağışlar pazar gününden itibaren kara dönecek. Yurdu etkileyecek olan soğuk hava sistemi ayın sonuna kadar devam edecek ve son yılların en sert kışını yaşatacak.

Küresel tahmin sistemlerinde geçtiğimiz haftalarda kendini gösteren ve Meteoroloji tarafından da dün uyarısı yapılan soğuk hava dalgası bu geceden itibaren yurda giriş yapıyor. Hava sıcaklıklarını hızla düşürecek olan sistem, günlerce kar yağışına sebep olacak ve şubat ayının sonuna kadar etkisini tam olarak kaybetmeyecek.

ŞUBAT SONUNA KADAR KAR GÜNDEMDE KALACAK

Yurda giriş yapacak olan soğuk hava dalgası şubat sonuna kadar etkisini sürdürmeye devam edecek ve aralıklarla kar yağışı sürecek. Yarından itibaren 15 derece birden düşecek olan hava sıcaklıklarının haftalarca mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

İSTANBUL KAR YAĞIŞINA DOYACAK

Küresel tahmin sistemlerine göre yaklaşan kar yağışı İstanbul’da ilk olarak pazar günü kendisini gösterecek. Bu gece 15 derece birden düşen sıcaklıkların ardından kısa süreli kar görülme ihtimali olsa da asıl karlı günler pazar günü başlayacak ve kısa aralıklarla etkisi haftalarca sürecek.

SOĞUK VE KAR YAĞIŞININ YANINDA RÜZGAR DA ETKİLİ OLACAK

Yurdu etkisi altına alacak olan sistem sert rüzgarlara da neden olacak. Soğuk hava, yağış ve rüzgarın birleşimi kışın daha da sert hissedilmesine neden olacak.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.