DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milyonlarca doğalgaz abonesi paralarını geri alabilecek

Milyonlarca doğalgaz abonesi paralarını geri alabilecek
02.03.2018
260
A+
A-

Mahkeme, doğalgaz aboneliğinde vatandaşlardan alınan bağlantı ve güvence bedellerinin iadesine karar verdi.

Afyonkarahisar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 13 milyon doğalgaz abonesini ilgilendiren önemli bir karara imza attı.

Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre; mahkeme, doğalgaz aboneliğinde vatandaşlardan alınan bağlantı ve güvence bedellerinin iadesine ilişkin Hakem Heyeti kararına yapılan itirazı da reddetti. Emsal niteliğindeki karar ile milyonlarca abonenin ödedikleri bağlantı ve güvence bedellerini geri almalarının önü açıldı.

Afyonlu avukat Ali Gökçimen 2016’da evine doğalgaz bağlatmak için Aksa Dağıtım Şirketi ile sözleşme imzaladı. Gökçimen’den bağlantı bedeli olarak 505 lira,   güvence bedeli olarak da 479 lira alındı. Gökçimen de haksız alındığını savunduğu bu ücretlerin iadesi için Afyon İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurdu. Hakem Heyeti, 8 Mart 2017’de şirketin tüketiciden aldığı 984 TL’nin iadesine karar verdi.

Şirket ise, 22 Mart 2017’de 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne karşı dava açtı, hakem heyeti kararının iptalini talep etti. Tüketici Mahkemesi sıfatıyla davaya bakan hakim Havva Çoban, davacı şirketin itirazını reddetti.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.