DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Münevver Karabulut’un avukatı isyan etti

Münevver Karabulut’un avukatı isyan etti
14.12.2017
266
A+
A-

Cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’u öldürdüğü villadaki 700 bin doları tutanağa geçirmedikleri ve kamera kayıtlarını sildikleri iddia edilen 6 polisin davası 8.5 yıldır karara bağlanmadı. Avukat Epözdemir, “Cinayetten sonra toplam 12 dava açıldı. Cinayet davası dahil 11’i karara çıktı. ODTÜ, İTÜ, Adli Tıp Kurumu ve TÜBİTAK bu dosyaya yani 12’nci davaya vebalı muamelesi yaptı. Jandarma hard disk kayıp dedi. O dönem bir anlam verememiştik. Ancak daha sonra fark ettik ki, polislerin o dönemki avukatı FETÖ’nün yargı imamı olarak aranan firari Halil İbrahim Koca’dır. Bu dosyada FETÖ izi var. Davanın zaman aşımına gitmeden bitirilmesini istiyoruz” dedi.

Münevver Karabulut 2009’da erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından vahşi bir şekilde öldürüldü. Cinayet davası yıllarca ülke gündeminde kaldı. Cinayetle ilgili aralarında tazminat davalarının da olduğu toplam 12 dava açıldı. Davalardan biri de, olay gecesi villada inceleme yapan 6 polisin buldukları 700 bin doları tutanağa geçirmedikleri ve kamera kayıtlarını sildikleri iddiasıyla açıldı. Cinayetin üzerinden geçen 8.5 yılda polislerin davası hariç tüm davalar karara çıktı. Hatta davanın sanığı Cem Garipoğlu cezaevinde intihar etti.

Polislerin yargılandığı Küçükçekmece 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün 24. Duruşma görüldü. Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, davanın 26 Nisan 2018’de zamanaşımına uğrayacağını belirterek karara bağlanmasını talep etti.

KİMSE İNCELEMEDİ BİLE

Rezan Epözdemir dosyanın kasten geciktirildiğini iddia ederek şunları söyledi: “Mahkeme dosyayı TÜBİTAK’a göndererek incelenmesini talep etti. Aylar sonra nitelikli personel yok denilerek dosyayı incelemeden gönderdiler. Adli Tıp Kurumu’na gönderdi onlar da aylar sonra aynı bahaneyle geri yolladılar. İTÜ ve ODTÜ’de bu dosyayı aylarca bekletti ancak nitelikli personel yok diyerek incelemedi. Bu dosya sürüncemede bırakıldı. En son Jandarma Kriminal Dairesi mahkemeye yazdı ve hard disk imajlarının bulunamadığını söyledi. Mahkeme de halen bunları bulabilmiş değil. O dönem biz bu olanlara bir anlam verememiştik. Sonra 17-25 Aralık oldu, 15 Temmuz oldu. Bir baktık ki polislerin avukatı Halil İbrahim Koca FETÖ’nün yargı imamı olarak aranıyor. Şike Kumpas, MHP’lilere kaset komplosu gibi davalarda da ismi geçiyor. Şimdi anlıyoruz neden dosyanın böyle olduğunu.”

BİR DAHAKİ DURUŞMADA KARAR VERİLECEK

Mahkeme sanık avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre tanınmasına ve karar duruşmasının 16 Ocak 2018’de yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.(Hürriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.