DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Naci Görür sosyal medya hesabından yetkililere seslendi!

Naci Görür sosyal medya hesabından yetkililere seslendi!
15.02.2023
148
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgelerinde konut inşasına başlanacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Nacizane tavsiyem bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı. İnşallah bu sefer sesimi yetkililere duyurabilirim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında deprem gündemiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Ay sonuna kadar kalıcı konutlar için çalışmalara başlamak istiyoruz” derken Cumhurbaşkanı Erdoğan da 1 yıl içinde yıkılan konutları yeniden inşasını hedeflediklerini söyledi.

Kararla ilgili deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür değerlendirmelerini paylaştı.

“İNŞAATA BAŞLANMAMALI”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Görür, şunları söyledi:

“Televizyondan duydum, sayın Cumhurbaşkanımız deprem bölgesinde kalıcı konutlara bir an önce başlanacağını duyurdu. İnsani açıdan bu yaklaşımı elbette anlıyorum ama nacizane tavsiyem bu bölgenin tümünde mikro-bölgeleme çalışması yapmadan yerleşim alanları için yer seçilmemeli ve inşaata başlanmamalı. İnşallah bu sefer sesimi yetkililere duyurabilirim.”

DEPREMDEN ÖNCE UYARMIŞTI

Naci Görür, Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük depremden önce bölgeye yaptığı deprem uyarılarıyla sık sık gündeme gelmişti. Görür, depremden birkaç ay önce, “Maraş bölgesi riskli bir bölge. Bu bölgede Gölbaşı-Türkoğlu arası en son 1513, Doğu Hatay Fayı 1822 ve Amanos Fayı 521’de kırılmış. Buralarda tarihte çok büyük depremler var. Ve bu depremler tekerrür periyodu dolmak üzere” diyerek tehlikeye dikkat çekmiş ve yetkililere uyarılarda bulunmuştu.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.