DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Operasyonlar peş peşe geldi!

Operasyonlar peş peşe geldi!
04.11.2019
204
A+
A-

Aksaray merkezli 13 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY), ‘Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanmasına ‘mahrem imamlık’ yaptıkları tespit edilen 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Operasyon kapsamında 12 şüpheli gözaltına alındı. Öte yandan Konya merkezli 12 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY), ‘Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanmasına ‘mahrem imamlık’ yaptıkları tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

FETÖ’NÜN MAHREM ASKERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 12 GÖZALTI

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında daha önce gözaltına alınan, TSK içindeki askeri personel ile bu personele ‘mahrem imamlık’ yaptığı ileri sürülen kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda örgütteki 20 isim  tespit edildi. Bunun üzerine TSK’daki askeri personele ‘mahrem imamlık’ yaptıkları ileri sürülen 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Kararın ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah Aksaray merkezli Adıyaman, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, İstanbul, Kahramanmaraş, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Samsun ve Şırnak’da daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. 8 şüpheliyi yakalamak için ise çalışmalar sürüyor.

FETÖ’NÜN MAHREM İMAMLARINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında daha önce gözaltına alınan, TSK içindeki askeri personel ile bu personele ‘mahrem imamlık’ yaptığı ileri sürülen kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda örgütteki 15 isim daha tespit edildi. Bunun üzerine TSK’daki askeri personele ‘mahrem imamlık’ yaptıkları ileri sürülen 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Kararın ardından Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bu sabah Konya merkezli 12 ilde daha önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. 12 şüpheliyi yakalamak için ise çalışmalar sürüyor.(DHA)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.