DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ÖSYM’den YKS açıklaması

ÖSYM’den YKS açıklaması
28.06.2020
189
A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), YKS’nin ilk oturumu olan TYT’nin tamamlandıktan sonra sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığının görüldüğünü belirterek “Paylaşımlarda kitapçık numarası da belli olup, sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

ÖSYM’den  açıklama

* 2020-YKS‘nin ilk oturumu olan TYT 188 sınav merkezimizde güvenle tamamlanmıştır.

* Sınav tamamlandıktan sonra, sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Paylaşımlarda kitapçık numarası da belli olup, sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır.

* Yarın YKS’nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra, planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır.

SORULARIN SIZDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

ÖSYM’nin mühürlü kasalarında olması gereken ve YKS’de adaylara yöneltilen sorular arasında yer alan 4 sorunun fotoğrafının internette dolaşıma sokulduğu iddia edilmişti.

“OLAY SINAVA GÖLGE DÜŞÜRDÜ”

Türkiye’nin merkezi sistem sınavlar konusunda en önemli isimlerinden olan Uzman Eğitimci Salim Ünsal, şunları söylemişti:

* Soruları, sosyal medyada ben de gördüm. TYT’de sorulan 4 soru ve üstünde de kitapçığın numarası var.

* Olay, 2.5 milyon adayın girdiği sınava gölge düşürdü.

* Soruların sınıfta çekildiğini düşünüyoruz ama kim çekti bilmiyoruz. Bu çok ciddi bir sınav güvenlik sorunudur.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.