DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Pasaport İşlemleri Nüfus Müdürlüğü Tarafından Yapılacak

Pasaport İşlemleri Nüfus Müdürlüğü Tarafından Yapılacak
15.08.2017
282
A+
A-

Pasaport işlemleri 2018 yılından itibaren artık emniyet tarafından değil, bağlı olunan nüfus müdürlükleri tarafından yapılacak. Pasaport çıkarma işlemlerinde oluşan uzun sıralar nedeniyle emniyetin üzerindeki iş yükünü hafifletmek için 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren tüm pasaport işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. Alınan bu yeni kararın emniyet müdürlüğü üzerindeki iş yükünü azaltmak kadar FETÖ suçlularının yurt dışına kaçmalarını engellemek için daha etkin bir araştırma yapılabilmesi bedeniyle alındığı belirtiliyor.

PASAPORT İŞLEMLERİ NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILACAK

Pasaport işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor. Emniyet’e fazladan iş yükü oluşturan pasaport işlemleri 1 Ocak tarihinden sonra, polis tarafından yapılmayacak. Pasaport ile beraber sürücü ehliyetleri çıkartma işlemleri de artık tamamen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılacak.

PASAPORT İŞLEMLERİ 2018 YILINDAN İTİBAREN DEĞİŞİYOR

Narkotik gibi toplumu tehdit eden çoğu alandaki suçlarla mücadele eden Emniyet Teşkilatı’ndaki yükler azalıyor. Son Kararname ile beraber, Emniyet üzerindeki ek görev yükü olan Pasaport işlemleri kaldırılıyor. BAŞVURULAR ARTIK NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN YAPILACAK! 1 Ocak tarihinden sonra pasaport almak isteyenler, başvurularını Nüfus Müdürlüğü’ne yapacak. FETÖ’nün polislerinin tek tek ayıklanmasıyla, sayısı hemen hemen 5’te 1 oranında düşen Polis teşkilatının yükü de böylelikle hafifleyecek.
Vatandan Haber


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.