DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Premier Lig’den flaş karar!

Premier Lig’den flaş karar!
24.08.2021
153
A+
A-

Premier Lig kulüpleri önümüzdeki ay oynanacak olan milli maçlarda kırmızı listede bulunan ülkelere oyuncularını göndermeme kararı aldı. Türkiye kırmızı listede yer aldığı için Çağlar Söyüncü, Ozan Tufan ve Halil Dervişoğlu milli takımda forma giyemeyecek.

Premier Lig kulüpleri, önümüzdeki ay oynanacak olan milli maçlarda, Covid-19 kırmızı listesinde bulunan ülkelerin milli takımlarına oyuncularını göndermeme kararı aldı.

Türkiye’de İngiltere’de kırmızı listede bulunuyor. Listede bulunan Türkiye’nin durumunun değişmemesi halinde Çağlar Söyüncü, Halil Dervişoğlu ve Ozan Tufan burada oynanacak maçlara gelemeyecek.

60 FUTBOLCU YER ALIYOR

Oybirliği ile alınan kararla gelecek ayki milli maçlarda, ‘Covid Kırmızı Listesi’nde bulunan ülke milli takımlarına oyuncularını göndermeme kararı aldı.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 26 ülkeden bizim oyuncularımız da dahil 60 milli futbolcu bulunuyor.

Kırmızı Liste’deki ülkelere gidenlerin, dönüşte 10 gün otelde karantinaya girmeleri gerekiyor. 26 Ağustos’ta Kırmızı Liste’nin yeni hâli açıklanacak. Türk Büyükelçiliği, Türkiye’deki vaka sayısının İngiltere’nin altına düştüğünü ve yeni listede olmamayı beklediğini açıklamıştı.

PREMİER LİG CEO’SU: “OYUNCULARI BIRAKMAK MANTIKSIZ”

Premier Lig CEO’su Richards Masters, “Premier Lig kulüpleri, oyuncularının ülkelerini temsil etme isteklerini her zaman destekledi. Bu, ilgili herkes için bir gurur meselesidir. Bununla birlikte, kulüpler isteksizce ama haklı olarak bu yeni koşullar altında oyuncuları serbest bırakmanın tamamen mantıksız olacağı sonucuna varmışlardır. Karantina gereklilikleri, oyuncuların kondisyonlarının ve zindeliğinin önemli ölçüde etkileneceği anlamına geliyor. Uluslararası maç takviminde var olan zorlukları anlıyoruz ve uygulanabilir çözümlere açık olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Premier Lig kulüpleri, Güney Amerika Futbol Federasyonu’nun eylül ve ekim aylarındaki uluslararası maç penceresini de 9 günden 11 güne çıkarması kararından duydukları memnuniyetsizliği de dile getirdi.

(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.