DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın maskesiz fotoğrafına eleştiri

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın maskesiz fotoğrafına eleştiri
19.08.2020
170
A+
A-

Corona virüsü pandemisi sürecinde önemli açıklamalarıyla dikkat çeken Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın paylaştığı maskesiz bir fotoğrafı sosyal medyada eleştirildi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, corona virüsü pandemisinin başlangıcından itibaren virüs ile ilgili önemli bilgiler ve uyarılar paylaşıyor. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Ceyhan’ın bu uyarılarına rağmen kendisinin bir restoranda çekilmiş maskesiz fotoğrafı ise yoğun eleştiri aldı.

“ARKADAŞLARLA ÇORBACIDA”

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Prof. Dr. Necmettin Ünal ve Prof. Dr. Kemalettin Aydın ile, 01’de biten Habertürk programı sonrası çorbacıda” notunu düşerek bir fotoğraf paylaştı.

Prof. Dr. Ceyhan, bu paylaşımı nedeniyle yoğun eleştiri aldı.

KAFE VE RESTORANLAR İÇİN UYARMIŞTI

Prof. Dr. Ceyhan, kafe ve restoranlara giden vatandaşları uyarmıştı. Prof. Dr. Ceyhan, “Kahveyi getiren ve götürenden çok büyük bir risk beklemiyoruz. Çünkü onlar görünüyor, onların maskesini takıp takmadığını, size hizmet ederken kurallara uyup uymadığını görebiliyorsunuz. Ama özellikle hem restoranlarda hem de kafelerde onu servise hazırlayanları görmüyorsunuz. Onların içinde corona virüsü taşıyan birileri varsa eğer onlar, bardağı kirletebilir ve o şekilde gelebilir size. Bu şekilde bulaşlar biliniyor. ” diyerek tehlikeye dikkat çekmişti.

Prof. Dr. Ceyhan, “Çay, kahve içecekseniz çok emin değilseniz yanınızda bir kolonyalı mendil ya da dezenfektanla ıslatılmış kağıt mendil ile ağzınıza gelecek yeri silmek gerek. Elinizi değdirdiğiniz bardağa, çatala, kaşığa özellikle bu şekilde bulaşıyor, ağzınıza götürmeden mutlaka ellerinizi temizleyin. Gerçekten bu şekilde bulaşan vakalar var.” önlemini de vatandaşlara önermişti.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.