DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Raflara şeritler çekildi

Raflara şeritler çekildi
20.12.2020
169
A+
A-

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarında saat 10.00 ve 17.00 arasında açık kalacak bakkal ve marketlerde alkol satışının yasaklanması ilginç görüntüleri de beraberinde getirdi. Hafta sonu alkol satışının yasaklandığını göstermek için, bazı marketler alkol raf ve dolaplarına ‘emniyet ikaz şeridi’ni andıran şeritler çekti.

Sözcü’den Fahrettin Öztürk’ün haberine göre;Alkol satışlarının hafta sonu yasaklanma kararının,  kuruyemişçi ve tekel bayilerinin kapalı olması karşısında ‘haksız rekabet’ oluşmaması gerekçesiyle alındığı belirtiliyor..

İKAZ ŞERİDİYLE ÖNLEM

İçişleri Bakanlığı’nın 1 Aralık 2020 tarihinde yayınlanan Covid-19 genelgesinde başlangıçta kuruyemişçi ve tekel bayilerin hafta sonu kapalı olacağına dair bir ibare yer almamasına rağmen kolluk kuvvetleri fiili olarak yasağı uygulamaya başlamıştı. Esnaftan gelen şikayetler üzerine  marketlerde de alkol satışı yasaklanarak, alkollü içecek dolap ve raflarına emniyet ikaz şeridini andıran şeritler çekildi.

YAŞAM TARZINA MÜDAHALE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, kuruyemişçi ve tekel bayi esnafına yönelik yasaklamayı eleştirmiş “Alkol yasağının corona ile mücadelede bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum, bu tamamen yaşam tarzına müdahaledir” ifadelerini kullanmıştı.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.