DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

RTÜK ceza yağdırdı!

RTÜK ceza yağdırdı!
19.10.2017
247
A+
A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Başta FOX TV’de yayınlanan “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” isimli haber programı olmak üzere birçok program için ceza yağdırdı. Cezalardan en çok dikkat çekeni FOX TV’ye kesilen ceza oldu. Hatırlanacağı üzere haber spikeri İsmail Küçükkaya’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi hakkındaki iddiaları nedeniyle bir süredir gündemdeydi. RTÜK konu hakkında FOX TV’ye idari para cezası uygulandı.

RTÜK kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre, bugün gerçekleştirilen RTÜK Üst Kurul Toplantısı’nda bazı programlar için ceza uygulanması kararı alındı. Güncel programlarda soruşturulması mümkün olan hususlar araştırılmaksızın, insan onurunu zedeleyici ve aileyi sarsıcı programlara ağır  yaptırımlar uygulanması”na karar verildi.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA İLE ÇALAR SAAT

RTÜK, Üst Kurul Toplantısında FOX TV’de yayınlanan “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” isimli haber programında, program sunucusu olan İsmail Küçükkaya’nın “bilgi ve belgeye dayanmadan ve  araştırma yapmaksızın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya  ile ilgili iftira içeren haber ve yorumlara yer verdiği” değerlendirildi.

Üst Kurulca, söz konusu programa, Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve  Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 8. maddesindeki “Tarafsızlık, gerçeklik ve  doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak  zorundadır. Soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz.  Haberin verilişinde abartılı ses ve görüntüye, doğal sesin dışında efekt ve  müziğe yer verilemez. Görüntülerin, arşiv veya canlandırma niteliği ile ajanslardan veya başka bir medya kaynağından alınan haberlerin kaynağının belirtilmesi zorunludur” hükmüne göre kanala tavandan müeyyide uygulanmasına  karar verildi.

DİĞER CEZA ALAN PROGRAMLAR VE CEZA GEREKÇELERİ:

SEDA VE UĞUR’LA ARTIK SUSMA: Özel hayatın gizliliği ilkesinin ihlal edilmesi

BİR HÜLYA AVŞAR SOHBETİ: Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel  ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.

NİYAZİ DÖRT NALA: Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin  fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan  programlar, bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol  kullanılsa dahi yayınlanamaz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.