DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Şahin Zülfikarlı Kimdir?

Şahin Zülfikarlı Kimdir?
12.02.2020
249
A+
A-


Öncülüğünü yaptığı markalar ile Türk ekonomisine lokomotif şirketlerinden birisini kazandıran Şahin Zülfükarlı, Azerbaycan’da 1994 senesinde dünyaya geldi. Burada okula başlayan iş adamı, 2010 yılında kritik bir karar vererek Türkiye’ye yerleşme kararı aldı. Lise yıllarında turizm, girişimcilik, ticaret konusundaki fikirleri ile farklı bir öğrenci olduğunu gösterdi. Marmara Üniversitesi’nde Turizm, Bilgi Üniversitesi’nde İngilizce İşletme okudu.

Türkiye’deki gözlemleri sonunda Zülfükarlı Holding’in Türkiye’de bir üretim tesisi açabileceğini belirtti ve ailesinin ana faaliyeti olan demir sektöründe sahne aldı. Gebze’de üretime başlayan Sönmezler Metal, kısa sürelerde ihracatın öncü markası oldu. Şahin Zülfükarlı, metal sektörü ile yetinmedi ve kendi eğitimi ile ilgili sektörlerde de olmaları gerektiğini düşündü.

Zülfükarlı İnşaat markası ile İstanbul’da birçok iş merkezi ve konut inşaatında bulundu. Devam eden projeleri de olan firma, özellikle iş merkezleri ile ofis yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Muğla Marmaris’te faaliyet gösteren Selimiye Big Poseidon Butik Otel, Şahin Zülfükarlı hayallerinin simgesi haline geldi. “Kültürel bir yatırım yapmanın zamanı gelmişti. Burada herkes; her yöreden istediğini, her saatte bulabilecek” diyerek tanıttığı 555-IST Cafe’ye 200 milyarlık dev bütçe ayırdı.

Sektör fark etmeksizin Zülfükarlı Holding’in kalitesini yansıtmaya çalıştıklarını söyleyen iş adamı kendisi “Ülkenin yerel değerleri ile birlikte ulusal kararlarına saygılı olacağız. Türk insanına faydalı olabilmek için çalışıyorum. Yatırımdan asla geri durmuyorum ve bu konudaki aksi görüşlere katılmıyorum. Global risklere aldırmaksızın Türkiye’nin gücüne inanarak hareket ediyorum. Türkiye’nin başta çelik ve turizm olmak üzere birçok alanda sayılı ülkeler arasında olduğuna inanıyorum” şeklinde ifade ediyor.

Şahin Zülfükarlı; hızlı kararlar almak gerektiğinde dahi ekibine danışıyor. Turizm, inşaat, endüstri, finans, ekonomi, sanayi ve yatırım uzmanlarından oluşan genç ekibine her daim güveniyor. “Akıl akıldan üstündür, çalışma arkadaşlarımın uyumuna ve azmine hayranım, onlara gerçekten güveniyorum” diyerek tek başına hareket etmediğini söylüyor. Azeri iş adamı, holdingden kalan boş zamanlarını Çırağan Sarayı’nda evlendiği Azer eşi ile birlikte geçiriyor ve magazin dünyasından uzak duruyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.