DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Temel İngilizce Kavramların İçindeki İngilizce Kelimeler Nelerdir?

Temel İngilizce Kavramların İçindeki İngilizce Kelimeler Nelerdir?
16.07.2018
223
A+
A-

Yeni öğrenim sürecine başlayanlar için temel İngilizce kelimeler birçok farklı konu başlığında gruplanırken aynı zamanda, öğrenim sürecinin çok daha kısa sürmesini de beraberinde getirmektedir. Gerek iş hayatında çok daha iyi bir pozisyona sahip olmak veya kısa zamanda terfi almak için İngilizce öğrenilebilir gerek sosyal yaşamda çok daha etkin olunması için olmazsa olmazlardan biri de İngilizcedir. Geleneksel öğrenim tekniklerine sahip kurslardan ziyade şu an itibariyle daha çok online hizmetler yoluyla dil öğrenimi sürdürülmektedir. Öğrenen kişilerin aktif olmasından dolayı çeşitli eğitim testler tercih edilirken kelimelerin ezberlenmesi de çok daha kolay olmaktadır. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi ise modern tekniklerde var olan çağrışım yoludur. Bu sayede kelimelerin Türkçe karşılıklarından ziyade resimli ya da bağlantılı şekilde öğrenmesi sağlanmaktadır. Daha kolay bir şekilde kalıcı olmasının sağlanması için kişiye özel tekniklerin kullanımı da söz konusu olurken görsel hafıza tekniklerinden de yararlanılmaktadır. Görsel ile birlikte değerlendirilmesi kelimenin daha kolay akla gelmesini mümkün kılarken kelime öğrenimi sonrasında cümle içinde kullanımı ve sohbet çerçevesinde konuşma pratiklerinde geçirilmesi de işlemlerin tamamlanmasını sağlamaktadır. Kelimenin devamlı olarak cümle içinde kullanımı sayesinde pekiştirilmesi amaçlanırken aynı zamanda, kelimenin kullanım şekli ve yeri de öğrenilmektedir.

İngilizce kelimelerin önemli bir kısmı tek başına anlam içerse de bazı durumlarda anlam karışıklıkları da olabilmektedir. Özellikle kelime gruplarının öğrenilmesiyle böyle bir durumun olmaması amaçlanırken öğrenim süreci tamamlanmış kelimelerin pratik kullanım yoluyla kalıcı belleğe atılması sağlanmalıdır. Çağrışım yolu sadece belli kelimeler içinde geçerli değildir. Örneğin İngilizce aylar öğreniminde herkes tarafından bilinen bir şarkı tekniği söz konusudur. Belirli bir müzik eşliğinde öğrenim durumu çok daha basite indirgenirken uzun yıllar unutulmayacak bir şekilde İngilizce ayların bilinmesi sağlanmaktadır. January, February, March, April, May, June, July, August, September, October, November, December olarak sıraya göre öğrenim mümkün olacağı gibi aynı zamanda belirli mevsimlere bölerek de ayların ezberlenmesi sağlanabilir. Ancak geleneksel eğitim süreçlerinde görülen tek kalıp ezberleme taktiklerinin verim durumu bir hayli düşük olabilmektedir. Bunun için belirli bir görsel üzerinden öğrenimi çok daha isabetli olacaktır. Bunun için January ayı örnek gösterilebilir. Ocak ayı olduğu için kış şartlarının belirgin bir şekilde bulunduğu söylenebilir. Bunun için kar, kış, Noel baba gibi terimlerle kelimenin kodlanması söz konusu olabilir. Yaz ayları olan June, July, August kelimeleri için ise plaj, güneş, deniz, tatil görselleri ya da kelimeleri kodlanabilir. Böylelikle İngilizce aylar öğrenimi çok daha kısa bir zaman diliminde tamamlanabilir. Kelimelerin kodlanma aşamasının yapılmasının ardından cümle içinde kullanılması kalıcılığı arttırırken aynı zamanda telaffuz içinde konuşma pratikleri büyük öneme sahiptir. Doğum günlerinin belirlenmesi, çalışma durumları ya da belirli süreçlerin başladığı ayların bilinmesi de hatırlanma durumunu olabildiğince kolaylaştırmaktadır.

Çeşitli aşamalara sahip olan İngilizce öğrenim süreçlerinin aktif bir şekilde kazandırılmasıyla isabetli bir şekilde sıkıcı olmaksızın süreç tamamlanmaktadır. interingilizce öğrenimleri de önemli avantajları beraberinde getirirken aynı zamanda belirli bir zaman için istenilen seviyeye gelinmesi de mümkün olmaktadır. Sadece kitaplardan yapılan ezberlemelerle kişinin dil öğreniminde ilerlemesi çok zor olurken belirli tekniklerin kullanımı, pratiklik düzeyinin artmasıyla çok daha zevkli bir hale gelmesi amaçlanmaktadır. Başlangıç seviyesinden itibaren temel İngilizce kavramların tümü için bu yöntemler kullanılabilirken konuşma açısından pratikliğin sağlanması kelime gruplarının bilinmesi, kalıplanmış kelimelerin kullanılmasıyla olmaktadır. En zor hususların başında gelen kelimelerin birleştirilerek cümle kurma işlemi de bu kelime grupları sayesinde çok daha basit bir şekilde yapılabilmektedir. Bu sayede sohbetlerin çok sıkıcı olmasının önüne geçilirken öğrenilen temel İngilizce kavramlarının da bulunduğu kalıp halindeki kelime grupları birçok kere kullanım uygunluğuna sahiptir. Sizlerde iş hayatınızda yükselmek veya sevdiklerinizle birlikte çıkacağınız dünya turunda rahat etmek için kolaylıkla İngilizce öğrenebilir, kısa zamanda doğru telaffuzla konuşmaya başlayabilirsiniz.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.