DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Terör Örgütü PKK’dan Vatandaşa SMS!

Terör Örgütü PKK’dan Vatandaşa SMS!
16.08.2018
228
A+
A-

Terör Örgütü PKK’ya bağlı hacker grubu, Mersin’de bir  kamu hattını ele geçirerek vatandaşa mesaj gönderdi. Toplu halde gönderilen mesajı alan vatandaşlar soluğu 155’i aramakta buldu. Terör örgütü PKK’nın ilk saldırısı olan 15 Ağustos’un yıl dönümü nedeniyle, PKK’nın hacker grubu bir kamu hattını ele geçidi ve vatandaşların mobil telefonlarına SMS gönderdi.

Terör örgütü PKK’nın ilk saldırısı olan 15 Ağustos’un yıl dönümü nedeniyle, PKK’nın hacker grubu bir kamu hattını ele geçirip vatandaşların cep telefonlarına SMS gönderdi.

Mesajı Gönderen telefon numarası kısmında “Mersin 153” olarak  gelen mesajda PKK grubu, “Komutan Agit’le baslayan 15 Agustos dirilis bayramimiz kurtulus ve zafer bayramina dönüsecektir. Bugün Kürdistan’da Agit’lesen milyonlar en büyük intikam’in sahibi olacaklardir. Kahrolsun Fasizm, Yasasin 15 Agustos ruhu, Yasasin Önder APO, Yasasin PKK… AriHackTeam Kurdish Hackers B002” yazılı SMS gönderdi.

İşte terör örgütü PKK’nın hacker grubu olan AriHackTeam’in gönderdiği o mesajı:

Sosyal medyada da gündeme gelen PKK’nın mesajına binlerce kişi tepki gösterildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ağını çökerten hacker grubu, vatandaşlara terör örgütü propagandası içeriğinin yer aldığı SMS’lerin atıldığı “MERSİN153” kullanıcı adının kurumla alakasının olmadığı ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

BELEDİYE KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Mersin Belediyeden konuyla ilgili olarak açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, sabaha karşı 04.00-04.30 saatlerinde vatandaşlara “MERSİN153” kullanıcı adıyla yasa dışı terör örgütü propagandası içeren SMS’ler atıldığı belirtildi.

Mesajların, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve belediyenin SMS paneliyle bir ilgisinin olmadığı vurgulanan açıklamada, sistem üzerinden herhangi bir girişin de tespit edilmediği kaydedildi.

Açıklamada, soruşturma başlatıldığı, siber güvenlik uzmanları ile Mersin Emniyet Müdürlüğünün gerekli çalışmaları yürüttüğü ifade edildi.

KONUYLA İLGİLİ 155 HATTINI ARADIK VE..

Haberdevir.com ekip arkadaşlarımız, mesajı alır almaz 155 hattını arayarak bilgi aldılar. 155 polis imdat hattından verilen bilgiye göre konuyla ilgili olarak siber suçların çalışmaları yürüttüğünü ve kısa sürede bir sonuca ulaşılacağı bilgisi verildi. Vatandaşların gelen SMS’leri  Kâle almaması söylendi.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.