DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tosun’un Çiftlik Bank gibi bir sistem daha kurduğu ortaya çıktı

Tosun’un Çiftlik Bank gibi bir sistem daha kurduğu ortaya çıktı
13.04.2018
252
A+
A-

Yüzbinden fazla kişiyi dolandırarak Uruguay’a kaçtığı iddia edilen Çiftlik Bank’ın sahibi Mehmet Aydın’ın bir de Enerji Bank kurduğu ortaya çıktı.

Yurt dışına kaçan Çiftlik Bank’ın CEO’su Mehmet Aydın’la ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Mehmet Aydın’ın, Çiftlik Bank sistemini kurduktan sonra bir de ‘Enerji Bank’ projesi geliştirdiği, yazılımı hazırlanan bu sistemin de Mehmet Aydın ile ortağının arası açılınca ortada kaldığı belirtildi.

PROJE RAFA KALDIRILDI

Milliyet’te yer alan habere göre; Mehmet Aydın, Çiflik Bank sistemi sorunsuz işlemeye başlayınca bir de aynı şekilde oyun tabanlı ‘Enerji Bank’ projesi geliştirdi. Bu proje kapsamında toplanacak paralarla rüzgâr ve güneş türbünleri kurulması, buradan üretilecek elektriğin de devlete satılacağı kurgusu yapıldı.

Yazılımı hazırlanan sistem, Aydın’ın ortağı olan ve aynı zamanda projenin bürokratik ayağını ‘sorunsuz’ yürütmeyi taahhüt eden ortağı ile arası açılınca proje rafa kaldırıldı.

4 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında dün 4 kişi daha tutıklandı. Tutuklananlar arasında Çiftlik Bank’ın muhasebecisi K.K da var.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.