DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tuğçe Kazaz’ın Atatürk hakkındaki skandal sözleri yargıya taşındı

Tuğçe Kazaz’ın Atatürk hakkındaki skandal sözleri yargıya taşındı
11.01.2020
202
A+
A-

Eksi manken Tuğçe Kazaz’ın 12 Aralık 2019 tarihinde Youtube kanalında Atatürk ve Kemalizm ile sarf ettiği sözler yargıya taşındı.

Cumhuriyet’ten Esra  Alus’un haberine göre;Avukat Turgay Özcan, Tuğçe Kazaz’ın Youtube kanalında yayınladığı videosunda,  “Kemalizm ile arasına mesafe koyamayan Allah ile arasına mesafe koyar” cümlesi nedeniyle hakkında işlem yapılması istemiyle savcılığa başvurdu.

Avukat Turgay Özcan, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu dilekçesinde, Kazaz’ın Atatürk düşmanlığını körükleyerek, Atatürk düşmanlığını geniş kitlelere yaymaya çalıştığı aktarıldı.

Dilekçenin devamında şu ifadelere yer verildi:   Şüpheli tüm ülkede tanınan eski bir mankendir. 2001 yılında düzenlenen Miss Turkey Güzellik Yarışmasında birinci seçilerek ünlü olmuş, din değiştirmesiyle gündeme gelmiştir. Son dönemde ise Atatürk ve onun hatırası üzerinden sansasyonel beyanlarda bulunarak gündeme geleme çabasındadır. Şüpheli cumhuriyetin değerlerini ayaklar altına almış, çağdaş yaşamı ahlaksızlık olarak nitelemiştir. Ne Kemalizm bir dindir, ne de Atatürk ilah. Kazaz beyanlarıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve Atatürk’ün manevi hatırasına sistemli olarak hakaret ettiği ortadadır. Atatürk’ü İslam düşmanı olarak niteleyerek insanların dini duygularını da istismar eden şüpheli bundan faydalanarak Atatürk karşıtlığını körüklemeye çalışmaktadır. Bu nedenle şikayette bulunmak zaruri olmuştur” denildi.(Cumhuriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.