DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye günlük vaka sayısında dünya ikincisi oldu

Türkiye günlük vaka sayısında dünya ikincisi oldu
04.12.2020
154
A+
A-

Türkiye’de corona virüsü tablosu her geçen gün ağırlaşıyor. Bugün açıklanan vaka sayısının ardından Türkiye, dünyada en çok günlük vaka tespit edilen ikinci ülke oldu.

Türkiye’de art arda gelen tedbirler de virüsün yayılmasını engelleyemedi. Son aylarda ülkedeki yeni vaka sayısı her geçen gün daha da arttı.

Sağlık Bakanlığı’nın bugün yayımladığı corona virüsü tablosuna göre 32 bin 922 yeni vaka tespit edildi. Açıklanan bu verinin ardından Türkiye, dünya sıralamasında ikinci sıraya yükseldi.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 71.7

Açıklanan verilere göre son 24 saatte 187 kişi corona virüsünden hayatını kaybederken toplam can kaybı da 14 bin 316’ya yükseldi. Türkiye’de toplam hasta sayısı 520 bin 167 olurken, yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 71.7 oldu.

ABD İLK SIRADA YER ALIYOR

Dünyada bir günde en çok vaka görülen ülke ise ABD oldu. Worldometers’ın verilere göre ülkede bugün 73 bin 653 yeni vaka tespit edildi.

Dünyada ikinci sırada yer alan Türkiye’den sonra en çok vaka görülen ülke ise Rusya. Ülkede bugün 28 bin 145 yeni vaka tespit edildi. Rusya’yı sırasıyla İtalya ve Hindistan takip etti.

65 MİLYONU GEÇTİ

Dünyada küresel vaka sayısı da 65 milyonu aştı. Virüs nedeniyle şimdiye kadar 1 milyon 506 bin 779 kişi hayatını kaybetti.(Sozcu.com.tr)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.