DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Türkiye’de de şubeleri olan kahve zinciri o davayı kaybetti

Türkiye’de de şubeleri olan kahve zinciri o davayı kaybetti
02.07.2019
228
A+
A-

Türkiye’de de her köşe başında bir şubesi olan uluslararası bir kahve zinciri, İrlanda’daki bir işletmesine açılan ve şikâyetçinin kazandığı 85 bin Euro’luk (yaklaşık 546 TL) hukuk mücadelesiyle gündemde…

Davaya konu olay 21 Aralık 2014’te yaşandı. O dönemde 12 yaşında olan Demi Mooney, büyükannesiyle ünlü kahvecinin Dublin şubelerinden birine gitti. Küçük kız bir Frappuccino, çay ve kurabiye satın aldı.

Kahveyi sol, kurabiyeyi sağ elinde taşıyan kız, çayı ise dirseği ile gövdesinin arasına sıkıştırmıştı. Bu sırada sıcak çay Mooney’nin üzerine döküldü.

Anne Siobhan Mooney, kızına bilhassa çocuk olduğu için sıcak içecekleri taşımak üzere tepsi verilmesi gerektiğini savunarak, Mooney adına dava açtı.

Davalı şirket ise davaya itiraz etti. Mahkemede, kıza tepsi verilip verilmemesi ve müşterek kusur konuları ele alındı.

Demi Mooney’nin avukatı Michael Byrne, şirket tarafından davalıya 85 bin Euro teklif edildiğini duyurdu.

Avukat Byrne, müvekkilinin kolundaki yara izinin geçmediğini ve daha ileri tedavilerin durumu iyiye götürmekten çok kötüleştirebileceği görüşünde olduğunu söyledi.

Demi Mooney’nin yaşadığı temel güçlükleri ise fiziksel görünüşünün bilhassa önemli olduğu bir yaşta, kozmetik ürünler kullanma ve sürekli uzun kollu kıyafetler giyme zorunluluğu olarak sıraladı.

Yargıç ise şirket tarafından verilen teklifi, dava kazanıldığı takdirde belirlenecek rakama çok yakın olduğu için onayladı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.