DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Twitter üzerinden emekli oldu

Twitter üzerinden emekli oldu
26.07.2018
253
A+
A-

Normal yoldan kuruma yapılan emeklilik başvurularına geç yanıt verdiği için şikayetler alan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sosyal medyada hızlandı, 7 aydır sıra bekleyen bir vatandaş, oğlu aracılığı ile Twitter üzerinden eleştirince babası 32 saat sonra emekli oldu.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre;SGK’nın sosyal medyadan emeklilik operasyonu, Mesut Yılmaz isimli bir vatandaşın SGK’ya attığı twit mesajıyla başladı. Mesut Yılmaz, SGK’ya hitaben yazdığı mesajında, babası Mehmet Yılmaz’ın emeklilik için gereken yaş ve prim süresi şartlarını doldurduğunu, bu yılın ocak ayında SGK’ya yazılı başvuru yaparak emeklilik işlemlerinin yapılmasını istediğini bildirdi. Yılmaz mesajında, babasının başvuruyu Balıkesir SGK’ya yaptığını, ancak SGK’nın, babasına ait olan sicil numarasını kullanarak Edirne’deki başka bir sigortalıyı yanlışlıkla emekli ettiği bilgisini de verdi.

Babasına ait sicil numarasıyla başka bir kişinin emekli edilmesi yüzünden babasının bir türlü emekli olamadığından yakınan Mesut Yılmaz, sicil hatasını Edirne SGK müdürlüğünde düzeltmeyi başardıklarını, Edirne’nin Ankara’daki Emekli Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gerekli yazıyı da yazdığını, ancak buna rağmen SGK’nın babası Mustafa Yılmaz’ı emekliye ayırmadığını bildirdi. Mesut Yılmaz, bu şikayetlerini 24 Temmuz Salı günü sabah saat 06.38’de twit mesajıyla sosyal medyadan hem SGK’ya hem de kamuoyuna duyurdu.

EMEKLİ ETTİK, HAYIRLI OLSUN!
Vatandaşın SGK’ya yaptığı bu şikayete SGK’dan jet hızıyla yanıt geldi. SGK, 25 Temmuz Çarşamba günü saat 14.45’te, yani sosyal medya üzerinden yapılan şikayetten sadece bir gün sonra, aylardır bekleyen Mustafa Yılmaz’ın emekli olduğunu müjdeledi. SGK’nın twitter hesabından yapılan açıklamada, “Merhabalar Mesut Bey, sosyal medyada babanız için yazdığınız talep üzerine emeklilik işlemi başlatıldı ve babanız bugün itibariyle emekli olmuştur. Hayırlı olsun” denildi.

SGK’nın aylardır beklettiği, hatta yanlışlıkla başkasını emekli ettiği anlaşılan olayı sosyal medya üzerinden adeta müjde gibi duyurmasına, SGK’dan uzun süredir yanıt alamayan sigortalılardan sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Bazı sigortalılar SGK’ya verdiği dilekçeye Ocak hatta geçen yılın Ekim ayından bu yana yanıt gelmediğinden, masada bekletildiğinden şikayet ederlerken, bir sigortalı, “Ocak ayında dilekçe vermiş şimdi emekli etmişsiniz. Ben olsam bunu yayınlamazdım” yanıtı yazdı. Bir başka sigortalı da, “Sayın SGK, sosyal medya üzerinden alınan bir talep var ise, çalışmış bulunduğu inşaatta çalışmıyor diyerek primleri kesilen ve iki mahkeme kazandığı halde SGK avukatları babamı neden Yargıtay eşiğinde bekletiyor diye sormak istiyorum” mesajını gönderdi.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.