DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Uğur Dündar’a karşı linç kampanyası başlattılar

Uğur Dündar’a karşı linç kampanyası başlattılar
22.04.2024
50
A+
A-

“Metin Akpınar’ın kızıyım” diyen Duygu Nebioğlu, yazarımızın da ‘ablasının babası’ olduğunu iddia etti. İddiayı DNA raporu çürüttü. Bu bilimsel kanıta rağmen yandaş medya ve trol hesaplar, itibar suikastine kalkıştı. İftira kampanyası hız kesmedi…

Sözcü’den Zekeriya Albayrak’ın haberine göre; Türkiye’nin en güvenilir isimlerinin başında gelen yazarımız Uğur Dündar’a karşı yandaş medya ve sosyal medya kullanıcıları, yalan olduğu devletin en ciddi organları arasında yer alan Adli Tıp Kurumu tarafından belgelenen bir iddiaya dayanarak linç kampanyası başlattı. Kampanya sanatçı Metin Akpınar’ın kızı olduğu ortaya çıkan Duygu Nebioğlu’nun, ablası Dilara için “babasının Uğur Dündar olduğu” iddiasıyla başladı. Dündar, bunun 2 yıllık bir iddia olduğunu, konunun yargıya taşındığını, mahkemenin talebi üzerine Adli Tıp Kurumu’nın DNA incelemesi yaptığını belirtti. Bu inceleme sonucunda verilen raporda, “Suphiye Orancı’nın kızı Dilara’ya ilişkin babalık” iddianın asılsız olduğunun belgelendiğini açıkladı. Bu kanıt niteliğindeki bilimsel rapora rağmen yandaş medya başta olmak üzere trol hesaplardan yürütülen linç kampanyası hız kesmedi. Bu durum, yarım asrı aşkın süredir doğruyu söylemeyi ilke edindiği için ağır bedeller ödeyen 3 çocuk babası yazarımızda ve ailesinde büyük üzüntüye yol açtı. Uğur Dündar dün, sosyal medya hesabından linç kampanyaya karşı şu açıklamayı yaptı:

MÜFTERİLER

“Hayatınızda hiç tanımadığınız, elini dahi tutmadığınız bir kadın, bir yalan uyduruyor ve sizden çocuğu olduğu iftirasını atıyor. Ve kendinizi mahkemede buluyorsunuz. Mahkeme, sizi ve kızınız olduğunu iddia edilen kişiyi Adli Tıp Kurumu’na sevk ediyor. Tam teşekküllü bir devlet hastanesinde kan örneğiniz mahkemenin istediği şekilde alınıyor. Aylarca bekliyorsunuz. Sonuçta Adli Tıp Raporu sizi doğruluyor.

İDDİA REDDEDİLDİ

Karşı tarafın biyolojik babalık iddiası reddediliyor. Olayın kapanması gerekirken, hiçbir günahınız olmadığı halde “din iman” sözcüklerini dilinden düşürmeyen, gerçekte vicdanları kurumuş, müfteri iktidar medyası tarafından -sırf muhalif duruşunuz nedeniyle- günlerce linç ediliyorsunuz. Allah sizlere daha beter acılar yaşatsın. İftiralarınızda boğulun günahkâr alçaklar…”

SİYASİLERDEN TEPKİ YAĞDI

DP’Lİ CEMAL ENGİNYURT: İftira alçaklıktır

İftira atmak en adi alçaklıktır. İftirayı fırsat bilerek yaymak daha büyük bir alçaklıktır. Uğur Dündar sadece sözüyle değil, belgeleriyle İftiraya uğradığını anlatırken onu linç ederek, her çiçekten bal alana inanmak nefret dilidir. İnsan haysiyeti bu kadar kolay yok edilmemeli.

İYİ PARTİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN: Vicdan firarda

Ne de çok Uğur Dündar düşmanı varmış memlekette. Uğur Dündar’ı itibarsızlaştıracaksınız diye, aslı olmayan meseleleri de gündeme taşıyarak; ailesinin, evlatlarının göreceği zararı hiç hesap etmiyorsunuz. İnsanlık kayıplarda, vicdan firarda. Yazık!

MESLEKTAŞLARINDAN DESTEK

CUMHURİYET YAZARI MURAT AĞIREL: Başka amaç var

Adliyeye yansıyan Uğur Dündar’ın babalık davasında mahkeme her iki tarafı da Adli Tıp Kurumu’na yönlendirdi ve DNA tespitini istedi. Adli Tıp Kurumu DNA testini yapmış ve raporunu da mahkemeye sunmuş. Adli Tıp uzmanlarının yaptığı teste göre sonuç negatif çıkmış. Haberlerini eleştirebilirsiniz, hatta sevmeyebilirsiniz ancak resmi rapora rağmen Uğur Dündar’ı hedef almak başka bir amacın olduğunu gösterir.

BİRGÜN YAZARI TİMUR SOYKAN: Rahat bırakın

Uğur Dündar’ın babalık davasında Adli Tıp Kurumu’nun DNA testi sonucu gelmiş ve sonuç negatif çıkmış. Buna rağmen Uğur Dündar’ı hedef almaya, linç etmeye devam ediyorlar. Oysa bu raporla gerçek ortaya çıktı. Uğur Dündar ve ailesini artık rahat bırakın.

CUMHURİYET YAZARI BARIŞ PEHLIVAN: Ahlaksızca manipülasyon”

Uğur Dündar üzerinden başka bir operasyon düzenleniyor. AKP medyasının derdi, kaybettiği/küstürdüğü seçmeni geri kazanmak. Ve bunun için yine ahlaksızca manipülasyon yapıyorlar.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.