DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Uğur Dündar’dan gazetecilerin tutuklanması kararına sert tepki!

Uğur Dündar’dan gazetecilerin tutuklanması kararına sert tepki!
06.03.2020
192
A+
A-

Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’nın bu haftaki konuğu tarihçi yazar Sinan Meydan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve emekli Amiral Türker Ertürk oldu.

TELE1’de yayınlanan programa bu hafta tarihçi yazar Sinan Meydan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve emekli Amiral Türker Ertürk konuk oldu.

TUTUKLAMA KARARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Programda konuşan Dündar, Barış Pehlivan ve 2 basın mensubunun tutuklanma kararına tepki gösterdi. Dündar, “Basın özgürlüğüne karşı bu kuşatma bizi halkın gerçekleri öğrenme hakkına sahip olma isteğinden asla vazgeçirmeyecek” dedi.

İKTİDARA ÖNERİDE BULUNDU

İktidara bir de öneride bulunan Dündar, “Biraz önce de söylediğim gibi gazetecilik halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet meselesidir. Bunu bir kanun teklifiyle değiştirebilirler. O tanımın yerine şunu getirebilirler; ‘Gazetecilik iktidara hizmet mesleğidir.’ Bunu onuruna yedirenler devam ederler. Onuruna yedirmeyenler ise ne yapması gerekiyorsa onu yaparlar” ifadelerini kullandı.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.