DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ünlü ressam Yusuf Katipoğlu yaşamını yitirdi

Ünlü ressam Yusuf Katipoğlu yaşamını yitirdi
04.11.2018
252
A+
A-

Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nin kurucusu ünlü ressam Yusuf Katioğlu bugün yaşama veda etti.

Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden yetişen ve bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında sayısız sergiye imza atan, bir süredir de akciğer kanseriyle mücadele eden Katipoğlu 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. Katipoğlu’nun cenazesi yarın öğlen Kuzguncuk’tan kaldırıldıktan sonra memleketi Trabzon’a götürülecek, İskender Paşa Camii’nde öğlen namazında yapılacak törenin ardından Asi Mezarlığı’na defnedilecek. Yusuf Katipoğlu, çok kısa bir süre önce de eşi Ursula Katipoğlu ile beraber ‘Birikim’ adlı sergisini açmıştı.


Ressam Yusuf Katipoğlu ve eşi Ursula Katipoğlu…

YUSUF KATİPOĞLU KİMDİR?

1941 yılında Trabzon’da doğdu. DGSA Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden 1968 yılında mezun oldu. Resim çalışmalarını bir süre eğitim kurumlarındaki görevleri ile sürdürdü.
1975’te Trabzon Devlet Güzel sanatlar Akademisi’ni kurdu. 1978’e kadar bu galerinin yöneticiligini üstlendi. Devlet Resim Sergisi dahil yurtiçi ve yurtdisinda pek çok sergiye katıldı.
Ressam Ursula Katipoğlu ile evli olan sanatçı 1981 yılında eğitim kurumlarındaki görevlerini bırakarak Kuzguncuk’a yerleşti. Çalışmalarını Kuzguncuk’taki atölyesinde sürdürdü.

Kaynak:Sözcü


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.