DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Validen korkutan açıklama

Validen korkutan açıklama
10.08.2021
175
A+
A-

Elazığ’da merkez ve köy muhtarlarına yönelik toplantında konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kentte vaka sayılarının bir ayda yaklaşık 30 kat arttığını ve sayının 300’lere yükseldiğini söyledi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre;Elazığ’da merkez ve köy muhtarlarına yönelik toplantı düzenlendi. İl Özel İdaresi toplantı salonunda düzenlenen toplantısında konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, corona vakalarının son haftalarda arttığını dikkat çekerek vatandaşların aşı olması çağrısında bulundu. Yırık, bu konuda da muhtarlara büyük iş düştüğünü kaydetti.

“20 OLAN VAKA SAYIMIZ 300’LERE ÇIKTI”

Bir aylık süre zarfında kentte vaka sayılarının yaklaşık 30 kat arttığını belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık şunları söyledi:

* Bu süreçte pandemiyle alakalı aşılama çalışmalarında maalesef geride olmamız hasebiyle vaka sayılarımız bir ay öncesine kadar büyük oranda arttı. 4 Temmuz’da 20 olan rakam, 4 Ağustosta maalesef 300’lere çıktı.

* Dolayısıyla bir an evvel aşılama konusundaki ilgimizi, arzumuzu arttırmamız lazım. Ekip konusunda sıkıntımız yok. Sağlık İl Müdürlüğümüz zaten çalışmasını yapıyor. Bu bulaşıcı rahatsızlığı olan bu corona virüsü aşı ile çözebiliriz. Onun dışında başka bir yöntem yok.

* Tüm vatandaşlarımızdan istirhamımız, mutlak surette aşı olmalıyız çünkü bana bir şey olmaz düşüncesiyle aşı yaptırmayan kişiler virüsün bulaşmasıyla birlikte başkalarına, yakınlarına, ailesine ve büyüklerine bulaştırabilir. Aşı olma mevzuu bir vebal işidir, bu vebalden vatandaşlarımızın kurtulması gerekiyor.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.