DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yabancı diziler için ihbar hattı

Yabancı diziler için ihbar hattı
11.08.2018
227
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kurulan ‘Farkındayız’ sitesi ile yabancı dizilerin ‘milli değerler’e uygun olup olmadığı belirlenerek, nasıl sansürleneceği öğrenilecek.

Farkındayız isimli web sitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü bünyesinde kuruldu. Platform, yabancı dizi ve filmlerde ‘Türk kültür ve geleneklerine’ uygunluk saptaması yapacak. Sanat eserlerine yönelik artırdığı sansürle dikkat çeken iktidar, bu platform aracılığıyla gençlere sanat eserlerinde sansürün nasıl yapılması gerektiğini öğretecek.

İHBAR HATTI

Bu platformla birlikte ‘Milli değerlere uygun olmayan’ sanat eserleri ve sanatçılar ihbar edilecek. Proje ortaokul ve liselerde uygulatılacak. 100 bin genç ile, ailelere, öğretmen ve imamlar aynı proje kapsamında seminer verecek.

Söz konusu site şu anda yapım aşamasında gözüküyor.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.