DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yabancıya Gayrimenkul Satışı

Yabancıya Gayrimenkul Satışı
20.12.2019
193
A+
A-

Emlak sektörü ülkemizde oldukça gelişmiş ve gelişmeye devam eden bir sektördür. Bu emlak sektöründe özellikle döviz kuruna bağlı olarak sürekli değişimler ile karşılaşılabilir. Yani bir yerin fiyatı bir gün aralıklarla bile döviz kuruna bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Yani emlak sektöründe ülkemizde döviz çok önemli bir konudur. Bunun için de ülkemizde yabancılardan gelecek satın alımlar büyük katkı sağlarlar. Bunun için yabancıya gayrimenkul satışı siteleri de bulunmaktadır. Yani internet siteleri üzerinden de yabancı uyruklu vatandaşlar emlak üzerinden satın alımlarını gerçekleştirebilirler. Bunun için dizayn edilmiş ve emlak danışmanlığı yapan pek çok siteyi internet üzerinde görebilmek mümkündür.

Tabi ki yabancılara gayrimenkul satışı siteleri üzerinden yapılacak olan takiplerde dikkat edilen birkaç nokta da bulunmaktadır. Öncelikli olarak yabancılar, gayrimenkul satın alımlarında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce alınan kararlar hakkında haber sahibi olmalı, sınırlamaları bilip ona göre ülkemizde yatırım yapma işlemlerini gerçekleştirmelidirler. 30 hektar maksimum olarak yurt dışından gelen bireylere satın alımlar gerçekleştirilir. Bir de gayrimenkulün bulunduğu ilçenin yüzölçümünün maksimum yüzde 10’u kadarlık bir alana sahip olabilirler. Tapu devir işlemlerine geçilmeden önce bu iki sınırlama hususuna dikkat edilmeli ve ona göre plan-programlama gerçekleştirilmelidir.
Tabi ki emlak satışları için dizayn edilmiş olan bu internet sitelerinin güvenliği de çok önemlidir. Yabancı uyruklu vatandaşların mağdur olmamaları için tavsiye edilen en önemli nokta bu emlak satış sitelerinin güvenilirliğini hakkında bilgi sahibi olma konusudur. Özellikle daha öncesinden denenmiş, yıldızı yüksek sitelerin tercih edilmesi riski ortadan kaldırır. Gelişen teknoloji ile birlikte eğer bu güvenilirlik noktasına kişiler tarafından dikkat edilirse emlak satış işlemleri bu tür siteler aracılığı ile çok daha rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.