DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yavuz Yılmaz’ın hastalığı epilepsi belirtileri nelerdir

Yavuz Yılmaz’ın hastalığı epilepsi belirtileri nelerdir
17.12.2017
228
A+
A-

Temporal lob epilepsi nedir sorusunun cevabı araştırılıyor. Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın hastalığı temporal lob epilepsi nedir belirtileri nelerdir? Dün Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu 38 yaşındaki Yavuz Yılmaz’ın ölüm haberi uzun gündeme düştü. Vatandaşlar ölüm nedeninin ne olduğunu merak ettiler. İlerleyen saatlerde Yavuz Yılmaz’ın intihar ettiği iddiaları ortaya çıktı.

Beykoz Konakları’ndaki evinde sabah saatlerinde hayatına son veren eski başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz hakkında açıklama geldi. Kent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Yılmaz’ın uzun süredir “Temporal Lob Epilepsi” hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi. Temporal lob nöbetler beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetlerdir. Temporal loblar duyguları, savaşma ya da kaçma tepkilerini işler ve kısa süreli hafıza için çok önemlidirler. Detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.
Temporal lob epilepsi nedir sorusunun cevabı araştırılıyor. Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz’ın hastalığı temporal lob epilepsi nedir belirtileri nelerdir? Dün Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu 38 yaşındaki Yavuz Yılmaz’ın ölüm haberi uzun gündeme düştü. Vatandaşlar ölüm nedeninin ne olduğunu merak ettiler. İlerleyen saatlerde Yavuz Yılmaz’ın intihar ettiği iddiaları ortaya çıktı. Beykoz Konakları’ndaki evinde sabah saatlerinde hayatına son veren eski başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz hakkında açıklama geldi. Kent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Yılmaz’ın uzun süredir “Temporal Lob Epilepsi” hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi. Temporal lob nöbetler beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetlerdir.

TEMPORAL LOB EPİLEPSİ NEDİR?

Temporal lob nöbetler beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetlerdir. Temporal loblar duyguları, savaşma ya da kaçma tepkilerini işler ve kısa süreli hafıza için çok önemlidirler. Bir temporal lob nöbetinin bazı belirtileri, öfori, korku, panik ve deja vu gibi ara sıra ortaya çıkan hisler de dahil, bu işlevlerle bağlantılı olabilir. Temporal lob nöbeti sırasında, bilinciniz kısmen açık olabilir. Temporal lob nöbeti daha şiddetliyse, uyanık gibi görünseniz bile tepkisiz olabilirsiniz. Ayrıca dudaklarınız ve elleriniz tekrarlı hareketler yapabilir. Temporal lob nöbetleri anatomik bir bozukluk ya da skardan kaynaklanıyor olabilmesine rağmen kesin nedeni genellikle bilinmez. Temporal lob nöbetleri, nöbet önleyici ilaçlara karşı dirençli olabilir. İlaç tedavisine yanıt vermeyen bazı insanlar için ameliyat bir seçenek olabilir.

TEMPORAL LOB EPİLEPSİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bir uyarı olarak temporal lob nöbetinden önce aura olarak bilinen alışılmadık bir his yaşanabilir. Temporal lob nöbetleri olan herkes auraları yaşamaz ve auraları yaşayanlar da bunları hatırlamayabilir. Aura aslında küçük bir nöbetin ta kendisidir. Gözlemlenen bilinci ve tepki verme yeteneğini bozan nöbetin içine yayılmaz. Aura örnekleri şunlardır:

Ani bir sebepsiz korku hissi

Deja vu deneyimi (o an yaşanan şeyin daha önce de olduğu hissi)

Aniden oluşan garip bir koku veya tat

Karın bölgesinde yükselen bir his

Temporal lob nöbetleri yaşayan insanlar nöbet sırasında kısmen bilinçli kalabilir, ama aynı zamanda etrafında olanların farkında olmaz ve çoğunlukla ne olduğunu hatırlamaz.

Temporal lob nöbeti genellikle 30 saniye ila iki dakika sürer. Temporal lob nöbetlerinin belli başlı özellikleri şunlardır:

Çevrenin farkında olmama

Sabit bakma

Dudak şapırdatma

Tekrarlanan yutma ya da çiğneme

Olağandışı parmak hareketleri, toplama hareketi gibi

Temporal lob nöbetinden sonra şunlar olabilir:

Kısa süreli zihin bulanıklığı ve konuşmakta zorluk çekme

Nöbet sırasında meydana gelen olayları anımsayamama

Başkası söyleyene kadar nöbet geçirdiğinin farkında olmama

Aşırı vakalarda, temporal lob nöbeti olarak başlayan şey bir grand mal (tonik-klonik) nöbetine dönüşebilir (çırpınma ve bilinç kaybıyla kendini belli eder).

YAVUZ YILMAZ’IN ÖLÜM NEDENİ NE?

Beykoz Konakları’ndaki evinde sabah saatlerinde hayatına son veren eski başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz hakkında açıklama geldi. Kent Üniversitesi’nden yapılan açıklamada Yılmaz’ın uzun süredir “Temporal Lob Epilepsi” hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İcra kurulu üyemiz Sayın Yavuz Yılmaz, bir süredir “Temporal Lob Epilepsi” hastalığından muzdarip olup, tedavi görmekteydi.

Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı.

Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16/Aralık/ 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır.

Nur içinde yatsın.

Kaynak:Akşam


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.