DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yeni Kimlik Kartlarına Dair Açıklama Geldi !

Yeni Kimlik Kartlarına Dair Açıklama Geldi !
21.09.2017
285
A+
A-

Yeni çipli kimlik kartlarına dair açıklama Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner tarafından verildi ! Kartların teslim süresi 1 haftaya düştü . Kart Teslim edildikten sonra “ALO 199” tarafından vatandaşlar tek tek aranarak memnuniyet durumu ölçüleceği beyan edildi .

Çipli kimlik kartlarıyla ilgili yeni açıklama!

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Güner, yeni kimlik kartları hakkında konuştu. Güner, çipli kimlik kartlarının teslim süresinin bir haftaya indiğini belirtti.

Çipli kimlik kartlarıyla ilgili yeni açıklama!
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı başvurularının, önce biyometrik veri kontrol bölümünde değerlendirmeye tabi tutulduğunu belirtti.

Güner, şimdiye kadar10 milyonu aşkın kişinin çipli kimlik kartını teslim aldığını söyledi. Sinan Güner. yaptığı açıklamada “Eğer bugün Türkiye’de 10 milyon kimlik kartı varsa, 10 milyon tane biyometrik veri var. Yani parmak izi var, fotoğraf var. Sahteciliği önlemek adına bir kişi başvuru yaptığı zaman bu kişinin daha önce kart alıp almadığı, bunun bir sahtecilik girişimi olup olmadığını anlamak için sistem hemen alınan parmak izlerini, fotoğrafları depoladığımız verilerle karşılaştırıyor” sözlerini dile getirdi.

Teslim süresi 1 haftaya indi

Yeni kimlik kartlarının tesliminin daha önce uzun sürdüğünü belirten Sinan Güner, “Daha önce 3-4 hafta gibi uzun bir teslim süremiz varken, şu anda bu teslim süremizin bir haftaya indiğini görüyoruz. Özellikle yeni makinelerimizin devreye girmesiyle daha ileri düzeye gittiğimiz için memnuniyet verici bir düzeye gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sinan Güner yeni kimlik kartları için vatandaşlara sunulan hizmetin memnuniyetine dair çalışma başlatıldığını söyledi. Buna göre “Alo 199” çağrı merkezleri tarafından vatandaşlar tek tek aranacak ve memnun kalıp kalmadıkları sorulacak.


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.