DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Alican Yücesoy’dan yandaş Ahmet Yenilmez’e ‘Emek Sineması’ yanıtı!

Alican Yücesoy’dan yandaş Ahmet Yenilmez’e ‘Emek Sineması’ yanıtı!
21.11.2019
225
A+
A-

9. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin ödül töreni, önceki akşam Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Geceye Alican Yücesoy ile Ahmet Yenilmez arasındaki Emek Sineması polemiği damga vurdu.

Alican Yücesoy, “Taş” adlı kısa filmiyle ‘en iyi kısa film yönetmeni’, “Küçük Şeyler” filmindeki performansıyla da ‘en iyi erkek oyuncu’ seçildi. ‘En iyi kısa film yönetmeni’ ödülünü Müfit Can Saçıntı’nın elinden alan Alican Yücesoy, “Böyle bir ödül beklemiyordum. Tüm jüriye teşekkür ederim. Bu filmi çok sevgili dostlarımın desteğiyle çekebildim. Ödülümü yanlış politikalarla kaybettiğimiz Emek Sineması’na ithafen alıyorum” diye konuştu.

‘BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Alican Yücesoy’un ardından ödül vermek için sahneye çıkan oyuncu Ahmet Yenilmez, yaptığı konuşmayla ünlü oyuncuya göndermede bulundu. Ahmet Yenilmez, “Söylemeden edemeyeceğim. Emek Sineması’nı tekrardan kazandıran geçmişin Beyoğlu belediye başkanı ve şimdiki bakan yardımcımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘En iyi erkek oyuncu’ ödülünü almak için ikinci kez sahneye çıkan Alican Yücesoy, Ahmet Yenilmez’e yanıt verdi: “Böyle polemikleri sevmem ama Emek Sineması’nı eğer bir AVM’nin içinde zannediyorsanız öyle değil. Önceden gidilmediyse nerede olduğu bilinmez. Bir kentin hafızası binalarıdır. Binalar kentin hem hafızasıdır hem de karakteridir. Eğer bir kentin ebedi karakterini yok etmek istiyorsanız binalarından başlayın. AVM’lerin içine yapılanın ismi Emek olunca, Emek Sineması olmuyor. Emek, emekle oluyor.” Yücesoy bu ödülünü de pazar günü vefat eden usta tiyatrocu Yıldız Kenter adına aldığını söyledi.(Cumhuriyet)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.