DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ferhan Şensoy’un Rasim Öztekin için yazdığı veda mektubu gündem oldu

Ferhan Şensoy’un Rasim Öztekin için yazdığı veda mektubu gündem oldu
01.09.2021
184
A+
A-

Usta tiyatrocu Ferhan Şensoy’un ölüm haberi Türkiye’yi yasa boğdu. Şensoy, 8 Mart’ta hayatını kaybeden yakın arkadaşı Rasim Öztekin’in cenazesine sağlık sorunları nedeniyle katılamamış ve bir veda mektubu göndermişti.

Gündeme gelen o mektupta Şensoy’un kullandığı “Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne, buluşuruz gökyüzünde, neşeli bir meyhanede” ifadeleri dikkat çekti.

Türk tiyatrosunun önemi isimlerinden biri olan Ferhan Şensoy, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi’nde gece saatlerinde hayatını kaybetti. Usta oyuncunun ölüm haberi Türkiye’yi yasa boğdu.

Mart ayında yakın dostu, usta oyuncu Rasim Öztekin’i kaybeden Ferhan Şensoy, sağlık durumu elvermediği için Öztekin’in anma törenine katılamamış ve bir veda mektubu göndermişti.

Şensoy, mektubunda şunları yazmıştı:

“Kavuğumu ona devrettim. Orta oyuncularda çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı, kavuğu Şevket Çoruh’a devretti. Günü geldi uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885’te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde neşeli bir meyhanede.”

Ferhan Şensoy, 27 sene boyunca elinde tuttuğu kavuğu, 2016 yılında Rasim Öztekin’e devretmişti.(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.