DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gupse Özay hastalığını böyle duyurdu ‘Suçluyum, bunu hakettim’

Gupse Özay hastalığını böyle duyurdu ‘Suçluyum, bunu hakettim’
16.08.2018
239
A+
A-

Oyuncu Gupse Özay film projeleri için verdiği ve aldığı kilolarla gündeme geliyordu. Özay sosyal medya hesabından hızlı kilo alıp vermeler yüzünden yaşadığı sağlık sorunlarından bahsetti.

Sadece oyunculuğuyla değil senaryosuna imza attığı filmler ve oyuncu Barış Arduç’la yaşadığı aşkla da gündemden düşmeyen Gupse Özay sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hasta olduğunu açıkladı. Film projeleri için verdiği ve aldığı kilolarla geçmişte haber de olan Özay hesabından paylaştığı uzun bir metinle hastalığı konusunda bilgi verdi. İşte o paylaşım:

“Beyler bayanlar şu kilo alıp verme olayıyla ilgili özelden çok soru geliyor. Sağlık ile ilgili bir konu olduğu için ve yanlış örnek olmamak için açıklama yapmak ve toplu bir cevap vermiş olmak isterim. Biliyorsunuz ki Deliha’nın ilk filminde epey kilo almıştım. Ardından Görümce filmimde epey verdim. Sonra Deliha 2’de tekrar aldım. Her seferinde alıp verdiğim kilolar da 20 küsürler… Az değil yani.

Şimdi başta baktım motivasyonla ve gazla acayip hızlı veriyorum- alıyorum. Oh ne güzel. Etraftan gelen uyarılara da ‘yek yeaaaa bişi olmaz karaktere girmem lazım’ falan diyorum. Taaa ki sağlığım bana tokat atana kadar… Deliha’nın çekimlerinden sonra aldığım 20 küsür kiloyu vermek için her zamanki gibi yemeği azaltıp harekete ağırlık verdim. Lakin bu sefer bi sorun var. Hep gittiğim detox merkezinin Antalya şubesine falan gittim ama hayret yav ne yapsam veremiyorum. Aksine kilo almaya devam ediyorum. Üstelik bütün gün uyuyorum. Çok uyuduğum için ağlıyorum. Sonra tekrar uyuyorum.
Sonra dedim ki herhalde yoruldum ben. Dedim yurtdışına gideyim orada vereyim. Tropik iklim, meyve sebze deniz… İyi fikir. Gittim. Tayland’a. Detox merkezine. (Bknz fotodaki halim Tayland uçağında..) Oradaki Tayland’lı doktor ikinci gün dedi ki test yapalım sana. Dedi senin tipin iyi değil şişsin. (Tipin kaymış da diyemiyor) Günde 16 saat uyuyorsun. Normal değil bu dedi. Peki abim dedim test yapalım.

Aha! Test sonucu geldi. TSH oranım 185.. (Tiroidi olanlar bilir) Adamcağız yanlışlık var deyip yeniden yaptı. Yok sonuç doğru.

Neyse, ben stresten ve hızlı kilo alıp vermekten dolayı, hipotiroid, haşimato (ki bunun filmlerimde şakasını dahi yapmıştım) karaciğer yağlanması ve hipoglisemi teşhisiyle Türkiye’ye geri gönderildim. Ve Mart ayından beri tedavi oluyorum. Suçluyum; bunu hakettim. Şimdi 17 kilo verdim. 5 kilo daha vericem ve bir daha asla kısa sürede kilo alıp vermeyecem. Çünkü gerizekalılık bu. Özet; aman diyim doktor kontrolü olmadan asla kilo alıp verme olayını abartmayın. Dengeli olmak önemli. Bir de şekeri ekmeği falan net kesin. Yemeyin valla… Öperim sizi çok.
Doktorumu çok soran olmuş. Metin Özata. Çok tatlı çok bilgili hemen toparladı beni.”(Sözcü)


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.